IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

САЩ намери къде да продава нежеланите дизелови „Голфове”

В Украйна бе пласирана една партида VW Golf SportWagen, очаква се втора

САЩ намери къде да продава нежеланите дизелови „Голфове”

След избухването на скандала с манипулираните дизелови двигатели на концерна Volkswagen, в САЩ остана голям брой непродадени автомобили. Те вече са нежелани от местните клиенти и дилърите на марката започнаха да търсят начини за се отърват от тях, дори това да бъде на загуба.

САЩ намери къде да продава нежеланите дизеловите „Голфове”

Изданието Autoreview съобщава, че преди месец в Украйна е пристигнала партида от модела Volkswagen Golf SportWagen с дизелов мотор с мощност 150 к.с. и роботизирана скоростна кутия, която е изкупена незабавно. Колите са произведени още през 2016 г. и отговарят на американските стандарти (в Европа моделът се продава като Golf Variant).

Базовата версия на модела е била разпродадена за 18 000 долара, като тя включва 8 въздушни възглавници, камера за заден ход, система за безключов достъп и алумуниеви джанти. По-скъпият вариант струва 22 000 долара, като клиентът получава още панорамен покрив, голям екран на мултимедийната система, адаптивен круиз-контрол, 18-цолови джанти и аудиосистема Fender.

САЩ намери къде да продава нежеланите дизеловите „Голфове”

Любопитното е, че двигателят 2,0 TDI не е от серията ЕА189, заради който избухна скандала в Щатите, а е по-съвременният ЕА288. От Volkswagen вече отрекоха, че този агрегат разполага със заблуждаващия софтуер. В случая моторът е комбиниран с 6-степенна DSG-трансмисия и задвижване към предните колела.

В САЩ моделът статира от 21 580 долара, което означава, че Volkswagen го е продал на загуба. В същото време украинците са много доволни от сделката, тъй като за 18 000 долара в страната се предлага европейската версия на Golf, но като хечбек с 1,0-литров мотор с 3 цилиндъра (мощност 85 к.с.) и много бедно оборудване.

САЩ намери къде да продава нежеланите дизеловите „Голфове”

Първата партида от автомобили е наброявала 600 бройки, а втората, която пристига на 1 септември е от 2000 комбита. Очаква се те също да бъдат изкупени незабавно, което подсказва, че това няма да бъде последната доставка от Америка.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen golf
0 от 500
  • #18
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ултрамодерните немски дизели скоро ще бъдат продавани в Африка на безценица.
  • #17
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тук става въпрос за коли.Не спорете за неща, които не разбирате.По темата:Този Голф е страхотен!Двигателя му е от Фиат и е адски икономичен и здрав.Стъпка напред за Фолксваген в сравнение с времето когато ползваха собствени дизели и предизвикаха Дизелгейт.
  • #16
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А случайно знаеш ли, че точно тези хохли от тази тезитория за се били на страната на германците през ВСВ?Случайно знам.Братския руски голодомор явно не им е харесал колкото на Сталин и останалите алкохолици.
  • #15
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В момента същите *** ги ползват, като пушечно месо срещу тези, които им създадоха държавата, а именно руснаците. Дойдоха хАмериканците, направиха преврат и сега управляват тази територия чрез машите си. С Тръмп обаче удариха нещо на камък. Заряза ги, както и европейските им приятели ги изоставиха, защото имат с много други неща да оправят в *** ЕС, която създадоха.
  • #14
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Alex ( преди 6 години )
    За 31 000 лева и аз бих купил VW Golf Variant 2.0 TDI 150 h.p. нов
  • #13
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма по-проста сбирщина от хохлите!Абе когато бяха под руско робство бяха братушки пък сега като не искат да мизеруват в руското блато станаха хохли.
  • #12
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То и в България има най-много продадени чисто нови S класи на глава от населението, но не съм видял да сме цъфнали и вързали...Ти не си видял ама България вече е в топ 3 в света по износ на 10 продукта
  • #11
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Efes ( преди 6 години )
    Къде са? Чакам ги! 18000 usd ги давам веднага!
  • #10
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Човеците сме и емоционални същества, та по тази причина не иде да кажа на преждеписалите: оставете емоцията настрана. Здравият смисъл подсказва, че тази кола на тази цена е една добра сделка. Като знаем ценовите разлики САЩ/Европа, тези коли биха могли да се реализират и в ЕС, но не са пожелали! Само маркетинг?! или и още нещо?!Без криене, не съм фен на VW, но и предразсъдъци нямам, бих карал примерно Голф+, че в друг няма да се събера, но само нов и само на тази цена. От дилъра - никога!
  • #9
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Achtung ( преди 6 години )
    В Украйна за миналата година са продадени 65 000 нови коли на 50 милиона население, в Русия 1 425 хиляди при 140 милиона население.