IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren разработва електрически модел

Електромобилът няма да отстъпва по динамика на 675LT

McLaren разработва електрически модел

McLaren подготвя изцяло електрически модел, който по динамика и скорост няма да отстъпва на вече познатия 675LT. Това съобщи списание Autocar, като изданието се позовава на собствен източник в британската компания. Все още няма данни кога ще е премиерата на електромобила, но се предполага, че той ще е част от топ гамата на McLaren – Ultimate Series и е ясно, че ще се появи след 2018 година.

McLaren разработва електрически модел

Преди него ще видим P15 – който трябва да е най-екстремният модел в историята на McLaren, както и триместния BP23. От McLaren и преди са потвърждавали, че работят по електрически модел, но доскоро се смяташе, че развитието му е подчинено изцяло на тестови цели и изследване на тези технологии.

Все пак, следващата цел на McLaren е до 2022 г. да въведе хибридни технологии в половината модели, които предлага.

Част от процеса на развитието на електрическия модел ще е сглобяването на пет прототипа, които за известно време ще бъдат карани от настоящи собственици на автомобили с марката McLaren, за да бъде сондирано мнението им.

Компанията вече има опит в тази посока – хибридният хиперавтомобил P1 е едното доказателство, а другото – задвижващите системи на електрическите болиди от Формула Е, с които стартира световният шампионат в първия си сезон. От 2018 г. McLaren Applied Technologies ще доставя новото поколение батерии за болидите във Формула Е, с които пробегът им ще се удвои и няма да се налага пилотите да сменят колите в средата на състезанията.

Естествено, толкова ефективна батерия би била изключително полезна за бъдещия електрически модел на McLaren.

Тагове: mclaren mclaren p1
0 от 500