IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще поставя зарядни станции в домовете на клиентите си

Услугата ще се предлага за около 1000 долара

Tesla ще поставя зарядни станции в домовете на клиентите си

Компанията Tesla започва да предлага поставянето на зарядни станции в домовете на своите клиенти, съобщава британското издание Autocar.

Tesla ще поставя зарядни станции в домовете на клиентите си

Услугата ще струва около 1000 долара, като първоначално ще бъде достъпна единствено за САЩ. На по-късен етап от нея ще могат да се използват и клиентите на марката в други държави.

Освен това в Tesla планират да удвоят броя на своите фирмени зарядни станции Supercharger, като това решение е свързано с пускането на пазара на новия Model 3. В момента мрежата зарядни станции наброява 5400, но идеята е техният брой да надхвърли 10 000.

Първите Tesla Supercharger се появиха в Щатите през есента на 2012 г. В момента такива станции има в Европа, Азия и Австралия. Те вече са платени, тъй като голяма част от клиентите на марката ги използват като място за паркиране и така пречат на достъпа на останалите.

Собствениците на електромобили на марката вече ще могат да разбират до какво степен са заредени батериите от специално приложение на смартфона. Ако водачът прибере колата си до 5 минути след края на процедурата, той няма да плаща нищо. Ако не го стори, всяка допълнителна минута ще се таксува по 40 цента, като парите ще бъдат удържани от собственика при следващото му посещение в сервиза.

Снимка: Tesla

 

Тагове: tesla motors supercharger
0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аве, пич, какви I8-ци в ромската махала, като там и танк ще застане на "кантар" на някоя бабуна или легнал полицай! То, това си важи и за цяла БГ с малки изключения! Бентлита- ментлита няма кой да ти паркира в гетото, всичко е по луксозните къщи с 5-метрови огради по Бояна, Драгалевци и т.н. баровски квартали, ако говорим за София...
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Оооо има бъди сигурен.Един до вкъщи се чуди къде да си паркира бентлито. Невъзможни турбогъзари.Като минавам покрай ромската махала редовно срещам бмв i8
  • #4
    13 rate up comment 2 rate down comment
    и таз хубава ( преди 6 години )
    ..е ако па има и уникат дето да е в панелка и да бастиса 180 бона за този глокник..верно ще сме уникални у свето!
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всъщност на 940 места има суперзарядни станции с общо 6246 места за зареждащи се автомобили
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пак любимия въпрос на българина
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Dizo ( преди 6 години )
    Ами за панелките?!