Вход   Регистрация

Има ли място за Tesla Model S във военната авиация? (ВИДЕО)

Има ли място за Tesla Model S във военната авиация? (ВИДЕО)
 

Отговорът е повече от положителен...

Появата на един чисто бял Tesla Model S на пистата на британското военно летище „Феърфорд” се оказа изненада, която обаче стана още по-голяма, когато се оказа, че електрическият седан всъщност е част от екипа, работещ с един от най-известните шпионски самолети в света – U-2.

Има ли място за Tesla Model S във военната авиация? (ВИДЕО)

Model S се ускорява заедно със самолета – става „преследващ автомобил” и водачът му следи до последния момент дали всичко с излитането на самолета е както трябва. U-2 е проектиран през 50-те години на миналия век, за да извършва полети на максимална височина над Съветския съюз, Китай, Куба и другите държави в социалистическия лагер. Пилотите на U-2 осигуряват изключително важни кадри за развитието на страните зад Желязната завеса, а самолетът се използва и до днес, след като претърпя сериозно модернизиране на видео и фото оборудването му.

А защо всеки излитащ самолет трябва да бъде съпровождан от автомобил?
Качествата, заради които U-2 е толкова ценен във въздуха, го правят доста тромав и труден за управление на пистата. Самолетът има огромен радиус на завой на пистата, основно заради сериозния размах на крилете и разположението на колесника му. U-2 излита с помощта на допълнителни колесници, които крепят пълните с гориво криле и които падат при излитане.

Точно заради тях пилотите не могат да поемат риска да се откажат от излитането, когато вече са набрали скорост на пистата. И за да се улесни този процес, ВВС на САЩ използва други пилоти на U-2, които да карат „масъл карс” зад излитащия самолет, за да следят дали всичко с излитането е наред.

U-2 се ускорява изключително бързо на пистата, за да излети и повечето автомобили, които виждате по летищата просто не могат да поддържат същото ускорение.

Pontiac GTO има легендарен статут сред пилотите на U-2 в ролята на „преследващ автомобил”, а сега тази роля принадлежи на Model S. Все пак, версията P100D ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,3 секунди, а U-2 се отделя от пистата при скорост под 200 км/ч, което също не е никакъв проблем за следващия го Model S.

Със сигурност, електромобилът на Tesla е най-интересното попълнение във ВВС на САЩ, нали?

Снимка: Елиът Ланграм

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 2 )

Напиши коментар Влез

от: има да ( преди 1 година )

..може да се ползва за електро подаваща количка за стартиране на двигателите.То ампераж то капацитет то чудо.За туй става.
Отговори
 
  0
 

Положителни: 0  Отрицателни: 0

от: Анонимен ( преди 1 година )

Браво
Отговори
 
  0
 

Положителни: 0  Отрицателни: 0


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising