IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat-Chrysler се присъедини към BMW

Концернът ще участва в проекта за създаване на системи за автономно придвижване

Fiat-Chrysler се присъедини към BMW

Концернът Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ще се заеме с разработка на машини с аавтономно управление, като ще се включи в проекта, създаден преди година от BMW. В него заедно с баварците участват компаниите Intel и Mobileye.

Fiat-Chrysler се присъедини към BMW

Стартиралата през 2016 г. програма има за цел да създаде технологии за безпилотни автомобили от трето поколение, които да бъдат готови през 2018 г. След това участниците в проекта ще се съсредоточат върху направата на превозни средства от 4-о и 5-о поколение (това са машини, които не се нуждаят от педали и волан). Те трябва да бъдат готови през 2021 г.

Съвместната работа на четирите компании трябва да доведе до направата и пускането в производство на архитектура, върху която да бъдат направени безпилотни коли. Наличието на готово шаси ще позволи на производителите да спесят сериозни суми. Предвижда се до края на 2017 г. да бъдат готови поне 40 прототипа, на които да бъдат тествани новите технологии.

Fiat-Chrysler се присъедини към BMW

Концернът FCA вече работи по подобен проект с фирмата Waymo, която е част от корпорацията Google. Двете компании съвместо подготвят автопилот, като системите се изпробват на автомобили Chrysler.

Снимки: BMW

Тагове: bmw intel fca mobileye
0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ;) ( преди 6 години )
    БМВ нумер 1
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То и сега навигацията и джойстик управлението са на Магнет марели а не на Бмв
  • #2
    12 rate up comment 10 rate down comment
    нйн ( преди 6 години )
    Ужас След Уно нямат една нормална кола То беше преди 20 години На границата на тоталното разорение са Добре ,че ги спасяват с държавни пари от 30 години Сега ще се пънат да правят нещо от което тотално не разбират .ДДобре ,че либийците не са си поискали парите налети във Фиат ,че тогава могат да разработват само нов модел метла .
  • #1
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Фиат са много по напред от мърлявите вагенгруб хаха ,