IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хотрод Ferrari с V8 мотор от Chevrolet

С тази кола в Маранело най-вероятно ще ви набият

Хотрод Ferrari с V8 мотор от Chevrolet

Притежавате оригинално Ferrari 250 GTE от 1963 г. Или поне сериозна част от него. Вместо да му се радвате, решавате да поспорите с историята и да създадете хотрод версия на италианския модел като използвате V8 мотор от Chevrolet.

Хотрод Ferrari с V8 мотор от Chevrolet

На някои места по света може и да аплодират новаторските ви идеи, но в Маранело най-вероятно ще си купите боя или най-малкото освиркванията на възмутените италианци. Да, този автомобил е истински. Тази седмица ще дебютира на Конкурса за елегантност в Пебъл Бийч, въпреки че се съмняваме, че съдиите ще му дадат високи оценки. И се продава в eBay на цена от 120 000 долара.

Както обикновено става, зад всяка такава история стоят логични причини.

Първата е, че оригиналният двигател на това 250 GTE, както и шасито са бил използвани за създаването на реплика на 250 GTO. Защо ли? Защото перфектните копия на 250 GTO са по-скъпи от оригиналните екземпляри 250 GTE.

Хотрод Ferrari с V8 мотор от Chevrolet

Така от автомобила е останало само купето. Тук на сцената излиза настоящият собственик на автомобила Джо Алесандрино, който инвестира три години и 150 000 долара, за да се сдобие хотрод с форми на Ferrari и V8 мотор на Chevrolet. Трансмисията е 6-степенна, дело на Tremec, окачването е специално изпълнение на Art Morrison, което е почти задължително в такъв случай и т.н.

Има и поука. Все пак средната цена на 250 GTE е малко под 400 000 долара, така че това е повече изгодно предложение. А и със сигурност ще е интересно да се видят физиономиите на правоверните колекционери на Ferrari, когато попаднат на този екземпляр.

Тагове: ferrari v8
0 от 500
  • #1
    38 rate up comment 2 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    ''С тази кола в Маранело най-вероятно ще ви набият''Това ме уби от смях. :DИначе е кофти, за подобен автомобил да се използват агрегати от други такива...От практическа гледна точка обаче, като го гледам този мотор е big-block, който без дори да се насилва особено, спокойно вади 700 к.с. на коляновия вал. А ако му се монтира един електронен инжекцион на MSD спокойно ги докарва до 900, при това атмосферни. Не подценявайте потенциала на Big-Block Chevrolet.