IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производителите масово бойкотират салона във Франкфурт

Повече от 10 големи компании няма да покажат моделите си на изложението през септември

Производителите масово бойкотират салона във Франкфурт

Големите автомобилни изложения продължават да привличат все по-малко производители и салонът във Франкфурт, който ще се проведе от 12 до 24 септември, не прави изключения. Повече от 10 големи марки няма да покажат автомобилите, като за някои от тях отказът от участие е доста изненадващ.

Производителите масово бойкотират салона във Франкфурт

За Volvo вече е известно, че още преди година смени стратегията си и предпочита да рекламира продукцията си по друг начин, така че отсъствието на шведите не е изненада. От списъка обаче отсъства Rolls-Royce, например, а това означава, че посетителите на салона няма да видят новия Phantom, който бе обявен за най-луксозния автомобил на планетата.

Британският производител е част от групата BMW, която ще бъде представена с едноименната марка, както и с бранда MINI. За баварците изложението е важно, тъй като вероятно ще представят новия си флагмански кросоувър X7. А за новия Phantom явно е замислена ефектна поява пред публика, която ще се състои другаде.

Концернът PSA няма да доведе в Германия две от марките си - Peugeot и DS. Очевидно французите ще заложат на представянето на новата си придобивка Opel. Техните колеги от Renault-Nissan на свой ред ще "минат" без японските си брандове Nissan, Infiniti и Mitsubish, които няма да участват в мероприятието.

Автосалонът пропуска и концернът FCA, като там причините са икономически. Новите модели на марките Alfa Romeo, Fiat и Jeep вече бяха представени на европейската публика, а да се харчат пари за обновени версии не е в стила на прагматичния Серджио Маркионе.

По финансови причини няма да видим и продуктите на Tesla. Американският производител на електромобили е съсредоточен върху разширяването на производството на новия Model 3, което ще струва около 1,8 млрд. щатски долара.

Експертите са на мнение, че икономисването на средства съвсем не е основната причина, порад която производителите бойкотират салона във  Франкфурт. Първо, това изложение е направено най-вече за местните компании, на които се дават най-хубавите и най-удобни за посетители павилиони, докато чуждите марки остават на заден план. И второ - подобни събития с наредени статични автомобили губят популярност във века на живите и впечатляващи онлайн-презентации на нови модели.

Снимка: Autoreview
 

0 от 500
  • #15
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вземи си напиши ВАГ-иналното именце и не си измисляй други, че може някой да се обърка хахахаха, Франкфуртер!И кво викаш нико не бойкотира, а просто другите са е закъсали. Много неща си знаел ти бе. Да не четеш между редовете случайно? А не ти ли се струва, че точно си го бойкотират, защото немците са нагли и безочливи в подпирането на собственото скапано производство с всякакви средства.Бойкотират, защото на никой не му се ходи на канцерогенен форум, като този,където ще е пълно с нафтови печки
  • #14
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    за париж как разбра кои палати са най-добрите на изложението им че там прати френските коли? всяка година са в различни палати защото ги избират с жребии, а не като скапаните немци едни и същи за техните а другите да го д.хат. така не се прави. а и тезата ти че не бойкотирали издиша много. дори хората са ти го написали защо, ама не та не.
  • #13
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    При Тисличка-електричка нали всичко вървеше нагоре?
  • #12
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Франкфуртер ( преди 6 години )
    Стига глупости! Никой никого не бойкотира.Просто хората са преценили, че в момента не им е изгодно да показват колите си, че сега не е времето, нямат нови модели и т.н.Нищо ново и различно от другите изложения.А колкото до привилегированото положение на немските коли - да, така е. Само че е точно така и на изложението в Париж, където най-добрите палати са за френските марки.
  • #11
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами те и тия дет не карат нафтови печки им се иска да вярват, че са част от новото поколение, екологични, интелигентни, богати. Всъщност са доста зле горките, нищо повече от клоуни.
  • #10
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами те индивидите каращи нафтови печки не са по-цвете. Карат с крадена нафта канцерогенниците си и дори тук във форума заявяват, че не ги интересувало, че тракалниците им пушели и замърсявали. Ей от такива индивиди сме по първите места по смъртност, отрицателен прираст, ракови, кардиолигични и др. заболявания. С право компаниите бойкотират автомобилният форум във Франкфурт, където не само се толерират местните трошливи и прескъпи произведения, но и канцерогенните технологии.
  • #9
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    България пък с ей такива индивиди като тебе, направо е цъфнала и вързала, от честност и искреност.
  • #8
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ще го бойкотират разбира се. Това е най лъжливата държава на света. Все тяхното изкарват най добро. А всъщност е много скъпо и трошливо. Ако не произвеждат толкова много резервни части ще фалират.
  • #7
    12 rate up comment 6 rate down comment
    жалки редакторчета ( преди 6 години )
    С изключение на Тесла/по ИКОНОМИЧЕСКИ причини/ и фалиралата ФСА не разбрах кои "бойкотират" изложението!? А с какви продукти се представя всеки конструктор си е негов суверенен избор.
  • #6
    25 rate up comment 1 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    едно е да откажеш участие,а съвсем друго е да бойкотираш...