IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche се озова в центъра на нов скандал

Компанията ще компенсира клиентите със светли салони на колите

Porsche се озова в центъра на нов скандал

Германският производител Porsche се оказа в центъра на още един скандал, след като срещу компанията бе подаден колективен иск от собственици на спортни коли, съобщава Motor Trend.

Porsche се озова в центъра на нов скандал

Техните претенции са свързани с прекалено светлия цвят на салоните на автомобилите им. Ищците са категорични, че подобен интериор води до неприятни последствия по време на пътуване особено в слъчнево време, тъй като светлият салон се отразява в предното стъкло.

Възмутените собственици са категорични, че това е дефект, който потенциално може да доведе до катастрофа. Такава обаче все още не е регистрирана и затова от Porsche категорично отхвърлят подобни обвинения.

Все пак от компанията искат конфликтът да бъде потушен и затова на ищците бе предложено компромисно решение. Всеки от тях ще получи между 50 и 175 долара, за да може да си купи слънчеви очила или да направи някакви промени в интериора.

Компенсацията е предназначена за всички собственици на спортни модели на Porsche, произведени през периода 2007-2016 г. с цвят на интериора Luxor Beige, Cognac, Natural Brown, Platinum Gray и Sand Beige.

Снимка: Porsche

Тагове: porsche
0 от 500
  • #18
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    кое по точно е полезното на мигачите в страничните огледала, че нещо не се сещам.единствено че така е по красиво няма нищо друго. абсолютно безполезно е да са там. порше дизайн не е порше груп, а е дъщерно дружество което лепи емблеми и продава неща с надценка десетки пъти от реалната стойност. докато има балами ще съществуват. те дори не са в германия а в австрия за да могат по добре да си правят далаверите. пълна измама за пореден път гарантирана от ваг
  • #17
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мигачите в страничните огледала са доста полезна екстра...
  • #16
    4 rate up comment 0 rate down comment
    ss ( преди 6 години )
    Аутобилд, които по принцип знаят само да хвалят фолксваген, но понякога пишат и полезни неща, бяха писали за този проблем още преди години..Не при Порше, ами изобщо за светлите салони..Беше някаква статия за най-тъпите и безполезни екстри и нововъведения...Мигачите в страничните огледала също бяха сред тъпотиите
  • #15
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То по твоята логика и Епъл си слагат логото на телефон направен от други. Аз написах че са в бизнеса с очила, а не в производството на очила, правиш ли разликата? Печелят от марката която поставят върху продукти разработени от техния дизайнерски център Porsche Design.
  • #14
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Порше си слагат логото върху очила и други аксесоари и дрънкулки и не са в този бизнес, а просто продават неща направени от други.Виж вурстовете и кетчупа са си техни ВАГенски. Даже са най-големи производители. Като знам колите им какви *** са едва ли бих посмял да ям техен кремвирш народен, както и колите им народни.
  • #13
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Както и в бизнеса с кренвиршите.
  • #12
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Порше са в бизнеса със слънчеви очила. В по класните оптики се предлагат слънчеви очила с марка "Porsche Design". Предлагат и маратонки и обувки съвместно с Адидас, ако случайно се оплачат че ги болят краката от натискането на педалие. Ако им е хладно зимата и палтенца имат.
  • #11
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Порше влизат в бизнеса със слънчеви очила.
  • #10
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Как немската инженерна мисъл решава проблема с блестенето? "Ми купете си слънчеви очила". Скоро, понеже и през нощта може да има заслепяване от различни светлинни източници, собствениците на Порше ще могат да бъдат видяни със слънчеви очила 24 часа в денонощието. Новата пазарна политика на Порше: С всяко Порше получавате слънчеви очила.
  • #9
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Та нали самите соственици са си избрали цвета на интериора!? "Това е така, но компаниите трябва да предлагат горната част винаги да е черна. Просто да го направят двуцветно. Останалото няма значение