IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шок: и Германия ще забранява дизела и бензина

Няма да посочвам дата, но това е правилната стъпка, казва Ангела Меркел

Шок: и Германия ще забранява дизела и бензина

Забраните за двигатели с вътрешно горене са "правилна стъпка" и Германия също трябва да я направи, заяви канцлерът Ангела Меркел в интервю за списание SUPERillu. Това е първият намек за подобна забрана в страната, която е най-големият производител и главният пазар за бензинови и дизелови автомобили в Европа.

Шок: и Германия ще забранява дизела и бензина

Великобритания и Франция ще забранят двигателите с вътрешно горене от 2040, за да наложат смятаните за по-чисти електромобили. "Не искам да назовавам конкретна дата", казва по този повод Меркел, но потвърждава, че и Германия ще прибегне към такава мярка.

В старта на предизборната кампания преди два дни Меркел бе обявила, че страната все още се нуждае от бензинови и дизелови двигатели, за да намали емисиите СО2. Тя също призова шефовете на автомобилните компании в страната да бъдат по-честни в бъдеще и да направят всичко възможно да възстановят доверието, пропиляно покрай Дизелгейт.

 

0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всъщност 2016 тока в Германия от АЕЦ е паднал до цели 13%Хаха, ***
  • #13
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха, абе ***, в Германия около 18% се пада на АЕЦ-ове. Това ли им е масовото.
  • #12
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Техният ток идва все още мосово от АЕЦ-ове. С въглища е пълна главата ти, Уотсън! Това да не е на баба ти печката, ***!
  • #11
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ""... страната все още се нуждае от бензинови и дизелови двигатели, за да намали емисиите СО2." Тук нещо сте се изгубили в превода! "Вероятно защото техния ток масово идва от въглища. Съответно консумацията му ще се увеличи. Всичко си е наред с превода
  • #10
    4 rate up comment 2 rate down comment
    2втек ( преди 6 години )
    Типичен политик, приказва каквото и наредят! Един ден така, друг ден онака...мазна,хлъзгава...
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    От доста години има комбайни хибриди. В момента повечето на запад са точно такива. Така, че не виждам защо и на ток да няма щом има хибридни. За танкове не зная, но има кораби и подводници хибриди и напълно електрически. Защо и танкове да няма? Ще бъдат наплно безшумни и могат да се промъкват по-незабелязано. Това обаче са съвсем други бири. Нито комбайни, нито танкове се движат в градовете. Важното е там където живеем да е чисто и да не дишаме пушаците на двгтата.
  • #8
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "... страната все още се нуждае от бензинови и дизелови двигатели, за да намали емисиите СО2." Тук нещо сте се изгубили в превода!
  • #7
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бензина, а особено дизела ще се използва поне още 1 век. Не си представям комбайна или танк на ток. Всичко това се говори за да се хвърля прах в очите. Да видим сега колко човека са се питали какво ще правят нефтените компании? Мислите ли че ще се самозащита?
  • #6
    7 rate up comment 2 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    Типични приказки на политик преди избори вчера успокои работещите в немските автозаводи, че скоро няма да забраняват ДВГ, а днес се подмаза на екологично настроения електорат, че ще ги забранят.някога.
  • #5
    16 rate up comment 0 rate down comment
    баба ви Ментел ( преди 6 години )
    И ние ще забраним дизела, но през 3040 година