IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как пали дизелов Mercedes след 9 години? (ВИДЕО)

Малко внимание и този изоставен W116 е обратно на пътя

Как пали дизелов Mercedes след 9 години? (ВИДЕО)

Дизеловите модели на Mercedes от старата школа са известни със своята надеждност, която често прави така, че колите да изминават стотици хиляди километри без никакви съществени проблеми. Поредното доказателство идва във видео формат директно от Естония, където един изоставен Mercedes W116 е събуден след 9 годишен сън.

Как пали дизелов Mercedes след 9 години? (ВИДЕО)

Двигателят не пали веднага, разбира се. Той се нуждае от ток, малко внимание и доста опити, но все пак, когато запали, автомобилът започва да се движи безпроблемно.

Инженерите на Mercedes може би биха били малко изненадани да видят точно този двигател в луксозния седан W116, който е предшественика на S-Class от 70-те. Този модел първоначално се е предлагал с 5-цилиндров редови мотор, но този от видео клипа очевидно има само 4 цилиндъра. В по-рано качено видео от същия потребител става ясно, че автомобилът оригинално е имал 2.8-литров 6-цилиндров бензинов двигател, но впоследствие той е бил сменен с въпросния дизел.

Как пали дизелов Mercedes след 9 години? (ВИДЕО)

Инсталиранета на 4-цилиндров дизелов двигател била обичайна практика за собствениците на W116 с повреден бензинов мотор. Тези двигатели са евтини за купуване и за поддръжка и дават нов живот на купето, което продължава да се движи безпроблемно години наред.

Въпросната машина е имала доста дълъг живот, преди да започне да гние в поляната на новите си собственици. От кадрите става ясно, че е изминала над 372 000 километра, което прави още по-впечатляващо сравнително лесното стартиране на двигателя. Освен това трансмисията й е автоматична и доколкото се вижда също е в работещо състояние. От всичко това можем да заключим, че със бърза смяна на консумативите и ремъците, преглед и сервизиране на спирачната система, както и четири нови гуми, този Mercedes W116 е готов за аутобана.

Вече не правят такива коли.
 

0 от 500
  • #8
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Прав е колегата, писал отдолу - старите автомобили са допотопни, несигурни и некомфортни!Някакъв Мерцедес от 70-те запалил, чудо голямо!Имам чувството, че 90% от коментарите в сайта се пишат от притежатели на 124-ки, струващи по 1000 лева, които иначе смело коментират недостатъците на новите Шкоди, Фордове и Опели!"Да, ама карам Мерцедес, бате!"Не, не караш Мерцедес, караш трошка, която преди 20 години е била Мерцедес, а днес е барутник, който предизвиква смях и съжаление!
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Да, така не се прави. Спестена важна инфо, но разхитително снимани ненужни и протяжни детайли. Видеото е слабо и подвеждащо, макар че случаят е любопитен. Материалът би донесъл полза и смисъл ако беше съпроводен с текст, може и зад кадър, където технически културно, па макар и пестеливо се коментират правилата и последователност на операции. Всеки глупчо може да реши, че като налееш масло и подадеш ток и всяка изоставена кола ще е готова за магистралата.Текстът на статията е на по-високо ниво.
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мисля ,че не се налива масло в цилиндрите а газ за горене и не на дизелите ,а на бензиновите двигатели.
  • #5
    9 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Вече не правят такива коли."И за щастие...Новите автомобили са по-комфортни и по-сигурни!Някаква трошка запалила след 9 години в гаража - голяма работа!
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Вече не правят такива коли."Добрутро, свате.
  • #3
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И Москвич 2140 пали след 10 години, прекарани в гараж...Не е кой знае какво постижение това...
  • #2
    25 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Едно, че вече не правят такива коли германците и второ, че за да запали подобна кола държана толкова време е нужно в цилиндрите да се налее масло и поне няколко часа да постои така, а най-добре 24 часа и след това да не се пали веднага, а да се върти малко на стартер преди да се запали. В подобно сухо състояние буталата задират в цилиндрите, защото сегментите със сигурност са се спекли и ръждясали. Тези подробности не ви ги показват на подобни видеота, но се правят предварително.
  • #1
    20 rate up comment 6 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Мерцедес отдавна не правят такива автомобили. Никой вече не прави такива. С навлизането на електрическите коли ще станем отново свидетели на надеждни коли, които няма да имат нужда от постоянно сервизите.