IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford измисли как да налива вода в чистачките, без да се вдига капака

Американският производител вече е патентовал новия механизъм

Ford измисли как да налива вода в чистачките, без да се вдига капака

Компанията Ford е разработила уникална конструкция, която позволява наливане на течност за чистачките, без да се налага вдигане на предния капак, съобщава изданието Autoevolution.

Ford измисли как да налива вода в чистачките, без да се вдига капака

Американците вече са подали заявка за патент за механизма, който ще спести доста неудобства на шофьорите. Ако се съди по документите, представени пред съответните власти, емблемата на предната броня ще изпълнява две функции. При натискане надолу тя ще освобождава блокировката на капака, а при вдигане нагоре ще може да пълни с вода казанчето с течност за чистачките.

Въвеждането на подобно устройство ще реши два проблема. Първият и по-важен в случая е, шофьорите няма да има нужда се цапат, за да отворят капака и да налеят течността, като съответно ще спестят и време. В същото време ще се намали опасността от повреждане на механизма, отварящ капака заради по-честото му използване.

Засега от Ford не коментират кога ще бъдат готови да използват изобретението на свои автомобили. Не е изключено, конструкцията така и да не се появи на серийно машини – нещо, което и друг път се е случвало.

Снимка: Ford

Тагове: ford
0 от 500
  • #7
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Чак го и патентовали завалиите да не им го открадне някой! Смях! :)))И какъв довод само да не се разваля механизма за отваряне на предния капак хахаха. Аз такъв развален нито съм виждал, нито чувал.другото интересно е как и кой ще има достъп до това изобретение? Да не се окаже, че всеки може да го отвори и да се облекчи в него. Или на комшията имаш зъб и му наливаш малко масло и му гледай сеира. То така може и да го утрепеш между другото, ако някъде с висока скорост пръсне на предното стъкло.
  • #6
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вдъхновили са се от дизайна на пералня "Перла 05".
  • #5
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз имам чувството, че тия все още живеят в 70-те, опитват да се справят с 90-те, а за милениума дума да не става.
  • #4
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    Пералните го имат от преди 50 години...Много ново, няма що...
  • #3
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Форд първо да си оправят палачорското качество.
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Audi A2 отдавна имше подобно решение - черния панел отпред пада за да се отвори достъп до течностите и маслото. Това поне отчасти компенсира безумното отваряне на предния капак. Да не кажа направо демонтиране
  • #1
    22 rate up comment 1 rate down comment
    гост ( преди 6 години )
    Идеята е добра стига при минусови температури да работи.Зимата често се образува лед по решетката при снеговалеж и може да заклини това чекмедже.