IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW показа серийния X2

Кросоувърът все пак се различава от концептуалния модел

BMW показа серийния X2

Компанията BMW показа първи официални снимки на новия си кросоувър X2, чиято световна премиера ще се състои по време на автомобилното изложение във Франкфурт през септември.

BMW показа серийния X2

Макар и покрит с камуфлаж, прототипът до голяма степен напомня концептуалната версия на модела, представена през миналата година. Предната и задната оптики са идентични, същото важи и за остъкляването на автомобила. Липсват обаче някои аеродинамични елементи, както и камерите, които при концепта заменяха външните огледала.

Засега от BMW не разкриват детайли за новия си модел, но е известно, че той ще бъде изграден на платформана UKL1, използвана при кросоувъра X1 и компактния ван 2-Series. Новите модели на MINI използват същата архитектура, която е с предно предаване, но може да работи и със система за задвижване на четирите колела.

Очаква се серийното BMW X2 да получи 3-и 4-цилиндрови бензинови и дизелови мотори. Версиите с предно предаване ще бъдат с механична скоростна кутия, а тези с 4х4 ще разчитат на автоматик. Топ-модификацията ще бъда подготвена от M-подразделението на баварците, като ще получи 300 к.с.

Производството на X2 ще се осъществява на същия конвейр, на който сега се сглобява Х1. То ще стартира в края на настоящата година.

Снимки: BMW

Тагове: suv bmw x2
0 от 500