IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW готви революция в производството

Баварският концерн ще сглобява 3 вида автомобили на 1 конвейр

BMW готви революция в производството

Германският производител BMW обяви, че ще започне да произвежда три различни вида автомобили – със стандартни двигатели с вътрешно горене, хибриди и електромобила на една поточна линия.

BMW готви революция в производството

Новата стратегия на компанията бе разкрита от един от членовете на Борда на директорите Оливер Ципс. Той бе ктегоричен, че тя не само ще намали разходите по производство, но и ще позволи по-бърза реакция при търсенето на даден модел.

„Стратегията на бъдещето предвижда интеграция на всички видове автомобили, които предлагаме. По този начин ще можете да видите на конвейра кола с дизелов мотор, а след нея да идва електромобил. Според нас, това е единственият начин както за намаляване на разходите, така и за по-бързо реагиране на интереса на клиентите”, обясни Ципс.

Все още не е ясно кога ще започне да работи новата организация на производствения процес. Според изданието Motor1, първият автомобили, който ще бъде качен на конвейра на принципа „три в едно” ще бъде BMW X3. Баварците вече потвърдиха, че кросоувърът ще получи хибридна и електрическа версии.

Снимка: BMW
 

Тагове: bmw group
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Демек това, дето го правят ФВ - една кола, маскирана като няколко модела. Абе пари да падат.
  • #9
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Пак пропаганда. Азиатците това го правят отдавна.
  • #8
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Японците правят на една поточна линия ГТР който няма нищо общо с Примера от 10 години.Швабите пак правят революция ха ха ха
  • #7
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Владо ( преди 6 години )
    Чисто технически ел. автомобилите са с много по-удобно за производство устройство, и не виждам драмата.А със сигурност е по-сложна организацията на една поточна линия да има 1.6 бензин с ръчни скорости, и след него 2.0 дизел автомат.
  • #6
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ти не разбираш ли, че комби, миниван, седан с ДВГ е едно, а комби, миниван, седан с ел-двигател е друго ?
  • #5
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Владо ( преди 6 години )
    Не разбирам кое му е новото на това производство.При други производители от 20 години на една поточна линия слизат една след друга седан, хечбек, комби, миниван в различни цветове, с различни двигатели, с различни скорости и с различно оборудване...Но щом казват революция - така да е.
  • #4
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    преди да питаш кой какво произвежда ти какво произвеждаш.а е и много тъпо да приказваш за хората а не да коментираш статията. кажи все пак какво ти произвеждаш.
  • #3
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз ви писах, че старите акули се подготвят и в един момент половината модели ще се предлагат и в електрически вариант, ама тук ги плюете че били изоставали. Не, просто немците знаят как да се организират и да си наредят къщичката, защото го правят 100 години.
  • #2
    24 rate up comment 8 rate down comment
    не си нормален ( преди 6 години )
    :) Айде те не могат, а ти какво произвеждаш :) Да досещаме се сутрин пълниш външния нужник каествено :) Егати трагедията.
  • #1
    11 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те на нормална поточна линия не могат кото света един автомобил да направят, а сега 3 в 1 щели да правят. Представям си какво чудо ще е...Обнадеждаващото е, че незнаели кога щели да го правят това, което ме навежда на мисълтта, че най-вероятно никога.