IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mini Rocketman ще е електромобил

Симпатичният мъник може да получи втори шанс

Mini Rocketman ще е електромобил

Концептът Mini Rocketman днес вече е позабравен, а от появата му не е изминало толкова много време – симпатичният мъник дебютира в Женева през 2011 г.. През 2012, за Олимпиадата в Лондон дойде модернизацията на концепта, който с дължината си от едва 3,40 метра, трябваше да възроди в съвременен вид оригиналния модел на Mini от 60-те години.

Mini Rocketman ще е електромобил?

За да сме по-точни, ще направим следното сравнение – най-малкият модел на марката днес – хечът с три врати, е с 40 сантиметра по-дълъг от Rocketman. Старши вицепрезидентът на Mini Себастиен Макенсен успя да вдъхне надежда на феновете на класиката, като обясни, че в гамата на марката има място за базов модел. И допълни, че Rocketman е подходящ кандидат за тази позиция, но само като изцяло електрически модел.

Всички актуални модели на Mini са изградени върху платформата UKL, която не позволява дължината на автомобила да е под 3,80 метра. Което означава, че с оригиналните си размери Rocketman няма да може да ползва UKL, което ще се отрази неблагоприятно на разходите за производството му. Освен това, както отбеляза Макенсен, днес е трудно да се печели от по-малки модели, просто защото разходите по създаването им, не са по-малки от тези при по-големите и по-скъпи автомобили.

Mini Rocketman ще е електромобил?

Но една сериозна трансформация на Rocketman може да се отрази добре на задаващата се електрическа офанзива на Mini, която трябва да стартира през 2019 година – тогава трябва да се появи първият модел на марката, която да отделя нулеви вредни емисии.

Тагове: mini mini rocketman
0 от 500