IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet Bolt се оказа с по-голям пробег от модели на Tesla

Това показват тестовете на Consumer Reports

Chevrolet Bolt се оказа с по-голям пробег от модели на Tesla

Изданието Consumer Reports публикува резултатите от официалните тестове на най-достъпния като цена електромобил на Chevrolet – показания през 2016 г. хечбек Bolt. Оказа се, че той е електромобилът с най-голям пробег в историята на изпитанията, като по този показател изпреварва два модела на Tesla.

Chevrolet Bolt се оказа с по-голям пробег от модели на Tesla

Съгласно измерванията на Агенцията за опазване на околната среда на САЩ (EPA), максималният пробег на модела е 238 мили (383 км). Експертите от Consumer Reports дори са успели да подобрят това постижение, като са изминали 250 мили (402 км).

Тестовете, на които се подлагат електромоболите, включват придвижване в различни режими, като през по-голямата част това става на шосе с включен климатик и скорост от 105 км/ч. От изданието допълват, че ако скоростта на Bolt е била 70 км/ч, то пробегът е щял да се увеличи.

Chevrolet Bolt се оказа с по-голям пробег от модели на Tesla

В същото време тестовете на Tesla Model S във версия 75D са показали пробег от 235 мили (378 км), докато данните на EPA сочат 259 мили (416 км). Bolt задминава и Tesla Model X, чиито показатели са по-ниски от тези на Model S.

От Consumer Reports все пак се застраховат, като предполагат, че Tesla Model S или Model X в топ-версията 100D (с по-мощни батерии) превъзхождат Chevrolet Bolt като пробег, но път тяхната цена е над 100 000 долара, докато Bolt струва 37 500.

Chevrolet Bolt се оказа с по-голям пробег от модели на Tesla

Електромобилът на Chevrolet е оборудван мотор с 200 к.с. и комплект литиево-йонни батерии, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7 секунди. През 2016 г. Bolt бе избран за „най-добър автомобил в САЩ”.

Снимки: Chevrolet

0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Къде видя 1000 км на ток, някой да е споменал? Чучка читател, чукча писател...
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Неук ( преди 6 години )
    До Анонимния с дистанциите. Моля бихте ли ме насочили, къде е написано ( по възможност да не е в български сайт ) , че електромобил, който и да е , е изминал над 1000 км с едно зареждане на батериите. Защото според мен при консумация от 9.1 киловата за час използва или съответно 12-тина конски сили средно за час. Това се равнява на калоричността на литър и малко бензин, но в ДВГ с 100% КПД. Или 2.5 литра в съвременно ДВГ. За тежка кола това сие невъзможно за реална употреба освен ако не кара с15
  • #4
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мен лично ускорението не ме интересува,също и по високата макс скорост, все още има ограничения, по скоро ме интересува пробега с едно зареждане. 750$ са абсолютно нищо за бързо зарежданеЗа голямата батерия при Тесла,трябва да се изръсиш стабилно, така че Bolt с цената си е перфектен. Двата автомобила изминават по около 400 км с едно зарежданеТеслата идва свръх грозноBolt излиза че въобще не се продава според теб, което въобще не е така.
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    fan. ( преди 6 години )
    до "До редакторите" Погледнах календара - 4 август 2017! Проени дни след като беше представена официално Тесла модел 3! Мислиш ли, че този тест след като е публикуван днес в световноизвестния ,превеждан на 15 езика и публикуван в още 20 държави сайт "***" е правен вчера и тестващите са имали достъп до кола на Тесла? Четох,че има само 300 бройки дадени на служители на компанията. След няколко месеца , когато я тестват ще напишат отзиви. До тогава Шевролета е с най-голям пробег. Лек ден!
  • #2
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Поредният пирон в балона тесла.
  • #1
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Bolt изглежда в пъти по красив от грозната тесла 3. Отвътре пък съвсем.В момента в който трябва да доплатиш 5к за шукарии в тесла 3 и сметката отново се обръща в полза на Bolt. Всъщност ако гледаме само сметките, би следвало всички да се придвижваме пеша или с градския. За почивките един рентакар ще свърши същата работа, така сметките излизат в пъти по евтино...