IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Porsche се страхуват от хибридно 911

В компанията все още не са сигурни, че такъв автомобил трябва да бъде направен

В Porsche се страхуват от хибридно 911

Въпреки успешните опити на Porsche с хибридни силови агрегати, до момента не е взето окончателно решение дали култовият модел 911 ще получи подобно задвижване. Това призна един от шефовете на компанията Херман-Йозеф Стапен, цитиран от изданието Motoring.

В Porsche се страхуват от хибридно 911

„Ако направим хибридно 911, то това със сигурност ще бъде най-доброто 911 в историята. Все още обаче не сме взели окончателно решение по въпроса, тъй като се притесняваме, че подобен автомобил няма да предизвика интерес сред консерватино настроените клиенти на марката”, коментира Стапен.

Друг проблем пред инженерите на Porsche е възможното възникване на технически проблеми най-вече заради евентуалното снижаване на динамиката на 911, свързано с увеличаването на теглото заради хибридната система. Освен това разработката на подобна версия на спортното купе ще струва доста пари на компанията.

Твърде възможно е създателите на легендарния модел да се опитат първо да направят хибрид от някоx от автомобилите от семейството 718. Според Стапен, платформата, на която са изградени Boxster и Cayman позволява интегрирането на електрическа система, при това с минимални доработки.

Снимка: Porsche
 

Тагове: porsche 911 porshe 718
0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "както и ФВ продават трошки с пенсионерска визия и показатели"Мда...Пасат2.0 TSI (280 Hp) 2.0 TDI (240 Hp) Авенсис2.0 Valvematic (152 Hp)2.0 D-4D (143 Hp)Акорд2.4 i-VTEC (201 Hp)2.2 i-DTEC (180 Hp)Мазда 62.5 SKYACTIV-G (192 Hp)2.2 SKYACTIV-D (175 Hp)Това са топ модификациите, личи си ча ФВ са с най слабите показателиИма няма 2 пъти по мощни от пенсионерския и дървен Авенсис
  • #1
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всички клиенти на ВАг и в частност Троше са силно консервативни хора.няма как да е друго, след като в 21 век продават все още дизайна настъпана жаба и не са го променили все нищо, както и ФВ продават трошки с пенсионерска визия и показатели.