IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двойна победа на Ferrari в Унгария

Хамилтън върна третото място на Ботас преди финала

Двойна победа на Ferrari в Унгария

Себастиан Фетел и Кими Райконен донесоха двойна победа на Ferrari в Гран при на Унгария, 11-и кръг от световния шампионат, но успехът им дойде изключително трудно. 4-кратният световен шампион стартира от полпозишън и беше начело от старта до финала, но взе победата, след като от бокса на няколко пъти спираха Райконен, който беше по-бърз и искаше да изпревари съотборника си.

Двойна победа на Ferrari в Унгария

Оказа се, че Фетел има проблем с волана и не знае колко точно е ходът му в левите завои, което се отрази темпото във втората половина на състезанието. Пилотите на Mercedes Валтери Ботас и Люис Хамилтън завършиха трети и четвърти, като бяха най-сериозните преследвачи на лидерите, но така и не успяха да се доближат достатъчно за атака.

Във втората половина от бокса на Mercedes помолиха Ботас да пропусне Хамилтън на третото място, за да се опита той да атакува Райконен. Люис излезе трети, но също не успя да притисне пилотите на Скудерията, чието темпо в един момент сериозно спадна.

В крайна сметка, според предварителната уговорка, Хамилтън пусна Ботас на третото място в последния завой преди финала.

Преди лятната пауза Фетел увеличи аванса си пред Хамилтън в битката за титлата на 14 точки след четвъртата си победа за годината и втори двоен успех на италианския тим след Гран при на Монако. Големите губещи в това състезание се оказаха пилотите на Red Bull.

Във втория завой след старта Макс Верстапен удари съотборника си Дениъл Рикардо, проби единия от радиаторите на колата му и австралиецът се завъртя и спря, тъй като се оказа, че има и спукана гума. Макс получи наказание от 10 секунди, което го закова на петото място и въпреки, че в края той беше близо до Хамилтън и Ботас също не успя да ги атакува.

Фернандо Алонсо донесе най-големия успех на McLaren този, след като завърши шести в напрегнатото преследване на лидерите, а точки взе и съотборникът му Щофел Вандоорн. Следващият старт във Формула 1 е на 27 август, когато е Гран при на Белгия на пистата „Спа”.

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Най-после от 3 години Макларъните завършиха и то и двата и то в зоната на точките.Още 3 години мъки и може да победят,евентуално.
  • #3
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ф1 в днешно време е един пълен т***к! Бърни се усети накрая, че става пародия и предпочете да вземе милиардите! Кимито - много добър пилот, но за съжаление е в ролята на Баричело, когато беше с Шумахер във Ферари! Същите номера! Фетел - също много добър, 4 пъти шампион! Нека си заслужи титлата сам, без да е за сметка на съотборникът му! Хамилтъл също се бори за титлата, но Ботас не го остави да заврши по-напред!!!
  • #2
    8 rate up comment 7 rate down comment
    пълен смях ( преди 6 години )
    Формула 1 е пародия на състезания, Кими задържа Хамълтън за да може ревльото да стане шампион.....Чудно ми е дали Сена е щял да седи зад ***...
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Ferrari ( преди 6 години )
    На тази писта просто нямаше как да не бият , иначе шампионатът отиваше по дяволите. Но сега идват бързите Спа и Монца ,където мерцедесите ще имат известно предимство от двигателите си. И последно браво на Алонсо , 6 то място с косачката на Хонда . Човека се радва все едно е на подиума, но е разбираемо !