IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel предложи спортна версия на Corsa

Хечбекът със 150 к.с. е оценен на 18 400 евро

Opel предложи спортна версия на Corsa

Компанията Opel стартира продажите на спортна версия на хечбека си Corsa в Европа. Тя е получила добавка S към названието си, като е оборудвана с двигател, развиващ мощност от 150 к.с.

Opel предложи спортна версия на Corsa

От германския производител твърдят, че Opel Corsa S е алтернатива за тези клиенти, на които версията OPC с 207 к.с. им се струва прекалено мощна, но в същото време стандартният модел им е твърде слаб.

Под капака на компактния хечбек е поставен 1,4-литров бензинов турбомотор, развиващ 150 к.с. Въртящият момент се предава към предните колела с 6-степенна механична скоростна кутия, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 8,9 секунди. Максималната скорост на Corsa S е 207 км/ч.

Opel предложи спортна версия на Corsa

От стандартния модел спортната версия се отличава по агресивната аеродинамика и по 17-цоловите си джанти. Хечът е получил боядисани в черно корпуси на външите огледала, както и спортна изпускателна система.

В интериора на автомобила са включени спортни волан и кресла Recaro, алуминиеви педали и червени акценти. Има и информационно-развлекателна система Radio R 4.0 IntelliLink, поддържаща Apple CarPlay и Android Auto.

Opel предложи спортна версия на Corsa

Цените на тази версия в Европа стартират от 18 400 евро. За сравнение Opel Corsa OPC струва минимум 25 000 евро.

Снимки: Opel

Тагове: opel corsa opel corsa s
0 от 500