IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce представи най-луксозния автомобил на планетата

Цените на новия Phanthom стартират от 520 000 долара

Rolls-Royce представи най-луксозния автомобил на планетата

Компания Rolls-Royce Motor Cars официално представи осмото поколение на флагмана си Rolls-Royce Phantom, който ще трябва да си върне титлата „Най-луксозен автомобил на планетата”.

Rolls-Royce представи най-луксозния автомобил на планетата

Представител на производителя заяви, че седанът осигурява нови нива на елегантност и лукс. В основата на модификацията Mk8 е създаденото специално за него алуминиево шаси Architecture of Luxury, което е много гъвкаво и може да се използва за различни като размери автомобили, както и за различни двигатели и задвижващи системи.

Като цяло платформа на новия Rolls-Royce Phantom е с 30% по-твърда от тази на предшественика си. Тя ще бъде в основата на всички бъдещи модели на британската марка, в това число  Ghost, Wraith и Dawn, а както и на Project Cullinan, който ще бъде първият всъдеход в историята на британска марка.

В оборудването на седана от осмо поколение влиза също адаптивно пневматично окачване, което прави милиони изчисления в секунда и незабавно реагира на промените в кормилното управление и при ускорение. То е създадено, за да предложи на клиентите „поразителни нива на контрол” на автомобила.

Новата генерация на лимузината също така се позиционира и като „най-тихия автомобил в света”. За целта инженерите да използвали повече от 130 кг. специален материал за изолация, а също така са поставили нърху каросерията специално 6-милиметрово лаково покритие. Седанът е поучил и специално разработени гуми Silent-Seal с допълтителен слой пяна, нивелираща шума от протектора.

Rolls-Royce представи най-луксозния автомобил на планетата

Автомобилът ще се предлага в два варианта - Rolls-Royce Phantom и Rolls-Royce Phantom EWB. В стандартното оборудване на лимузината влизат система за кръгов обзор и нощно виждане, адаптивен круиз-контрол, проекционен дисплей, функция за предупреждаване за опасност от сблъсък с възможност за разпознаване на пешеходци, система за поддържане на лентата на движение точка за достъп Wi-Fi и мултимедиен коплекс с навигация.

Задвижването на седана е поверено на модернизирован V12 туин-турбо двигател с обем 6,75 литра. Мощността на мотора е 571 к.с., а максималният въртящ момент достига 900 Нм. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична ZF, която работи с много от системите на автомобила, в това число и със спътникова навигация.

Първите клиенти ще получат своите автомобили в началото на следващата година. Цените на осмото поколение на Phathom стартират от 400 000 британски паунда - около 520 000 щатски долара.

Снимки: Rolls-Royce

Тагове: rolls-royce phantom
0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колчав е багажника? На мястото за чадър влиза ли въдица? Въздушното окачване става ли за черни пътища? Кожата мие ли се? Дръвцето трябва ли да се цикли? Нещо не ги карат много тия коли...
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Mitkui ( преди 6 години )
    Колко тежи таС каручка ? :)
  • #7
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Илиев555 ( преди 6 години )
    Гледах обективни ревюта в западни сайтове.Според тези които бяха в новия модел, качеството и материалите са на ужасяващо високо ниво в най добрия смисъл.Според тях опцията за поръчко ви изпълнения/разбирайте ювелирна изработка/ ще надмине всичко виждано до сега.Общо взето и специалните версии на мерцедес не ще бъдат достатъчни за реална конглокенция.Това е новият еталон.Ролс си е в друга лига.
  • #6
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Външният дизайн не е нищо особено, даже по-позле от предното.
  • #5
    15 rate up comment 1 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 6 години )
    Пичове, кой си купува Ролс-Ройс, заради двигателя и ускорението ? Тази мощност му е предостатъчна ! Харесва ми колата, въпреки, че на предишната генерация радиаторната решетка ми допадаше повече. Нямам търпение да гледам Head 2 Head на Motortrend срещу Майбах ! :)
  • #4
    15 rate up comment 3 rate down comment
    wane ( преди 6 години )
    Браво, много сте забавни всичките. Направо пълни смешници.
  • #3
    16 rate up comment 7 rate down comment
    БТК ( преди 6 години )
    Харна е колицата!Климатик не пише има ли? На газ става ли?
  • #2
    6 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е да ама само на тази планета.По другите планети какви автомобили има ехеее.......Съжалявам Ролс Ройс, трябва да се постараете повече.
  • #1
    27 rate up comment 2 rate down comment
    МитЮ ( преди 6 години )
    То бива да си кух, ама всичко да изчисляваш коне и магарета няма как да стане. Прочети цялата статия...