IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рекорден брой участници на автосалона в София през октомври

Последното значимо европейско изложение за годината е в България

Рекорден брой участници на автосалона в София през октомври

Международният автомобилен салон София 2017 ще се проведе през  октомври, само месец след най-голямото изложение в автомобилната  индустрия - изложението във Франкфурт. Тази година българската изложба на автомобили ще бъде най-мащабното и посетено експо в 26-годишната история на събитието. 

Рекорден брой участници на автосалона в София през октомври

Изложителите вече надхвърлиха с 10 участниците в предишния автосалон през 2015 г., когато техният брой беше 21, и ще представят  повече от 200 експоната на големите автомобилни производители, представени в Европа. За целта "Интер Експо Център" разширява с 1000 кв.м. площта на изложението, която вече е 10 500 кв.м. – два пъти повече в сравнение с 2009 г.

Салонът тази година  ще продължи точно 10 дни, като за първа година е предвиден специален ден за бизнес партньори и представители на медиите. Като част от официалния календар на OICA (Международната организация на производителите на автомобили), който всяка година включва между 15 и 20 събития по цялото земно кълбо, Автомобилният салон София 2017 се превръща и във важно регионално събитие за Балканите.

Рекорден брой участници на автосалона в София през октомври

Българското изложение е част от календара на OICA от 1999 г. насам и  носи същия статут, като тези в Детройт, Женева, Париж и Франкфурт вече почти две десетилетия. Със същото не може да се похвали  например експото в Лос Анджелис, което е едно от най-важните за Северна Америка. Нещо повече - изложбата в София е последната от този ранг за годината в Европа.
 

0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Кирче ( преди 6 години )
    Ами,приател....то всичкото което си го изброил се прави на Експото и томбола с кола има и цените на абсолютно всички коли са намалени в различни проценти,но намалени.Явно ти никога не си идвал и не знаеш :) Заповядай,ще останеш изненадан!
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    Напротив - ако аз си търся кола мога да обиколя за няколко часа няколко дилъра, и да им видя офертите. Иначе може 1 ден да не ми стигне да ходя от шоурумите на различните марки пръснати из цяла София.
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Очи пълни - ръце празни.Разбирам да го направят, както на запад ги правят. Да се разиграе някаква томбола или игра и да има посетители, които ще си тръгнат с кола. Да направят някакви намаления и да пуснат цени специално за автосалона, за да привлекат потенциални купувачи. А то какво, отиваш да зяпаш коли, които можеш да ги видиш в шоурума само, че повече народ и зяпачи, които да ти пречат да ги видиш както трябва. Хубава работа, ама по нашенски направена...
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    егати якия автосалон ( преди 6 години )
    20 участника. хаха
  • #5
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На последните издания се забелява напредък - докато на първите всички коли бяха заключени, в момента повечето са със свободен достъп. Човек, който иска за кратко време да се запознае с няколко модела преди да купи, наистина може да го направи вече.
  • #4
    19 rate up comment 0 rate down comment
    ДОКО ( преди 6 години )
    МОЖЕ ДА Е ВСИЧКО НО МАЦКИТЕ СРЕД ЕКСПОНАТИТЕ СА НА СВЕТОВНО НИВО
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    zoom in ( преди 6 години )
    Ся, верно че не правят световни премиери на нашия автосалон и не очаквам, че ще докарат някакви концепти в София, но като цяло последният през 2015-та беше доста приличен и събра най-много хора, откакто се организира...
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Посетител ( преди 6 години )
    Добре звучи, дано да не е толкова жалко отново :-(
  • #1
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Франкфурт на Майне ( преди 6 години )
    Детройт, Женева, Париж ... Абе алоооо! Слезте на земята... С този увяхнал пазар на нови автомобили дето имаме ...