IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фенският Dodge Viper не успя да бие рекорда на "Нюрбургринг"

Суперколата ще направи още един опит до края на месеца

Фенският Dodge Viper не успя да бие рекорда на

Суперколата Dodge Viper ACR, която с помощта на събрани от феновете средства пристигна на "Нюрбургринг", не успя да постави рекорд за най-бързо преминаване на Северната дъга на пистата. При първия си опит американският автомобил записа време от 7 минути и 3,45 секунди, съобщава изданието Road & Track.

Фенският Dodge Viper не успя да бие рекорда на

Машината излезе на трасето при сухо време и без други коли около нея. На суперколата бяха поставени гуми Kumho Ecsta V720, които са сертифицирани за ползване по обществени пътища. Зад волана на Viper-а бе германският пилот Доминик Фарнбахер, който е участвал в състезания като "24 часа на Льо Ман" и "24 часа на Дайтона".

Фенският Dodge Viper не успя да бие рекорда на

До края на седмицата автомобилът ще се пробва още веднъж да счупи най-доброто постижение, което принадлежи на McLaren P1 LM. Британската суперкола, развиваща мощност от 1000 к.с., държи рекорда с време 6 минути и 43,22 секунди.

Фенският Dodge Viper не успя да бие рекорда на

Още през януари тази година феновете на Dodge Viper започнаха да събират пари, за да пратят колата на Нюрбургринг. За реализиране на проекта бяха нужни 150 000 - 200 000 долара. Феновете събраха 177 000 долара, а двата пистови Viper ACR бяха предоставени от американския дилър Viper Exchange.

Снимки: Motor

Тагове: dodge viper
0 от 500
  • #1
    24 rate up comment 0 rate down comment
    ех, редакторчета! ( преди 6 години )
    Ако не знаете,или сте некомпетентни,то поне някой да ви научи да отваряте сайтовете с ОФИЦИАЛНИТЕ времена на всички писти,в т.ч. и на Нюрбургринг!И не е лошо поне да правите разлика между разрешени за употреба по обществените пътища автомобили и други автомобили. Както и между серийни/заводски/автомобили и автомобили специално тунинговани в независими ателиета.Не е лошо Деянчета,Диянчета и Деситата от редакцията освен копи/пейст да прочетат някоя друга статия.