IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

9 спиращи дъха автомобилни каскади (ВИДЕО)

От предно салто с monster truck до ремонт по колата на две гуми

9 спиращи дъха автомобилни каскади (ВИДЕО)

За някои хора обикновеното шофиране не е достатъчно вълнуващо. Обикновено именно тези хора стават или състезатели, или каскадьори, а понякога и комбинация от двете. Да вземем например сравнително новата дисциплина „Дрифт“, която съчетава в себе си каскадьорски умения със състезателен елемент, което пък я прави особено интересна за гледане. Такива професионалисти са и изпълнителите на всички каскади, на които можете да се насладите по-долу. Пируети, салта, дълги скокове и какво ли още не. Това са 9 каскади, които не бива дори да се опитваме да направим сами. Хубавото е, че всички те изискват такава подготовка, че опитите от непрофесионалисти са почти невъзможни.

BIGFOOT прескача самолет



Сегашният рекорд за скок с „monster truck” e 72.2 метра и е поставен през 2013, но високият скок, който Bigfoot направи през 1999, все още е непобедим по атрактивност.

Двоен лупинг в стил Hot Wheels



Бившият водещ на американския Top Gear – Танер Фауст – бе акомпаниран от Грег Трейси за изпълнението на този двоен лупинг в стил Hot Wheel по време на състезанието за екстремни спортове X Games през 2012.

Предно салто с „monster truck”



Още каскади с участието на monster truck машини се случиха само преди няколко месеца. Тогава Лий О`Донъл успя успешно да приземи своя гигантски джип и да се превърне в първия човек, направил предно салто по време на официално състезание.

Смяна на гума на две колела



Не всички каскади се извършват с висока скорост. Това видео ни показва нещо, което изглежда като стара реклама на Hyundai, тъй като пасажерът, който всъщност сменя гумата, докато колата се движи само на две колела, накрая развява знаме с логото на корейската компания.

Пикап прескача село



През миналия август Брус Мензийс постави световен рекорд с гигантския си скок с дължина 115.5 метра над няколко постройки, образуващи малко американско селище.

Задно салто с “monster truck”



Да гледаме как тези гигантски джипове подскачат и трошат коли, вероятно никога няма да ни омръзне. Учудващо е колко добре се справят и със задното салто.

Скок с ТИР



Като стана въпрос за автомобилни гиганти, този пълноразмерен ТИР успя да влезе в Книгата на рекордите „Гинес“ със своя 50-метров скок, който Грег Годфри успя да направи през 2015.

Saab Performance Team



Прецизния контрол върху който и да е автомобил, е нещо достойно за уважение. Но момчетата, участвали в това шоу на Saab, вдигат летвата и го карат да изглежда като фасулска работа. Освен това ни липсва Saab.

Мотоциклет прескача кола, която прескача самолет



Това е доста стара каскада, което обаче по никакъв начин не я прави по-малко впечатляваща. Малък самолет прелита между двете части на рампата, от която в противоположни посоки скачат автомобил и мотоциклет. Едва ли има какво да се допълни към този разкош.

Видео: YouTube

Тагове: monster truck bigfoot
0 от 500