IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Печалбата на Mitsubishi скочи пет пъти при Гон

Японците преодоляха негативните ефекти от скандалите с емисиите и с Takata

Печалбата на Mitsubishi скочи пет пъти при Гон

Първите ефекти от управлението на Карлос Гон в Mitsubishi вече са факт: приходите и печалбата на доскоро застрашената от фалит компания за последното тримесечие се увеличиха пет пъти на годишна база.

Печалбата на Mitsubishi скочи пет пъти при Гон

За периода от април до юни (което е първо тримесечие в японската фискална година) компанията  отчита 20.7 милиарда йени, или 184 млн. долара. През същия период на миналата година компанията спечели едва 41 млн. долара. Нормата на печалба се е покачила до 4.7% - доста близо до 6-те процента, които Гон заложи като цел за близките пет години.
 
Три основни фактора обясняват внезапно подобрените резултати. Първо, през миналата година Mitsubishi още понасяше негативните ефекти от скандала с манипулираните тестове за емисии. Второ, компанията имаше допълнителни разходи тогава по покриване на щетите от прословутите дефекти въздушни възглавници на Takata. Третата причина за скока в печалбата са намалените разходи в резултат на сливането с групата Renault-Nissan.

"Като пълноправен член на съюза Renault-Nissan ние ще продължаваме да увеличаваме синергиите", увери главният финансов директор на компанията Коджи Икея.

Продажбите на Mitsubishi за тримесечието са се увеличили с 9% до общо 241 000 автомобила. Най-голям принос към ръста има китайският пазар. За сметка на това продажбите в Европа и Северна Америка намаляват, съответно с 5 и 2 процента.
 

Тагове: mitsubishi
0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Адвокатската кантора ( преди 6 години )
    рено: 1. Създава проблеми на фирмата която ще прилапва (гомновия Нисан сигнализира за емисиите)]2. Взема фирмата на безценица с държавни пари3. Както каза колегата: после вместо 2 продава 10 коли и бие тъпана до небесата.
  • #6
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вместо 2 автомобила са продали 10 - ето ти 5 пъти увеличение на печалбата!
  • #5
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пак за немците говориш ми се струва. Те всяка година пущат новини колко много им скачат печалбите. Всяко година нови рекорди поставят. Абсолютно си прав за тях, че с рязане на качеството, китайски части и никакъв инженеринг, а само маркетинг и реклама.При Митсубиши печалбата е скочила и е нормално не заради рязане на нещо, а поради простата причина, че нещата по колите им са споделени в цялата група и производството им е по-евтино поради големите количества. Почна ли да стопляш защо?
  • #4
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много добре знаем как скача толкова печалбата ...със рязане от качеството. Поредната марка минаваща на коли еднодневки. Които купи няма да повтори ама печалба да има!Митсубиши се учат от Българските хотелиери, строители и производители на кремвирши
  • #3
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те добре, че са китайците, за да съществуват немските мошенически автомобилни компании.
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ей добре че са китайците да дръпнат малко в продажбите иначе като цяло печалбата им се е увеличила защото са свили разходите.
  • #1
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Рено купи и тази марка и те тръгнаха в правилната посока.