IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Служителите на Ferrari нямат право на ново Ferrari

Целта на компанията е суперколите да стигат до специалните клиенти

Служителите на Ferrari нямат право на ново Ferrari

За много хора работата в компания като Ferrari е една от най-големите мечти в живота им. Тя обаче си има и някои недостатъци. Най-главният е, че служителите на компанията нямат право да си купуват новите супеколи на марката, разкрива маркетинговият мениджър на Ferrari - Енрико Галвера.

Служителите на Ferrari нямат право на ново Ferrari

В случая идеята за забраната не се дължи на това, че работещите в компанията не са достойни за да притежават такива автомобили, а е наложена заради основното мото на бранда, според което клиентите са най-важни и винаги са на първо място. Дори когато има останали бройки от даден модел, то те се пазят за клиенти, които могат да проявят интерес.

Всъщност има служители на Ferrari, които имат право да си купят нов автомобил на марката и това са пилотите от заводския тим от Формула 1. При тях обаче тази привилегия е записана в договорите им с компанията от Маранело, стига те самите да проявяват интерес.

Галвера все пак уточнява, че ако някой работещ за Ferrari иска да си купи автомобил на марката, то няма проблем да се ориентира към пазара за употребявани коли, където има достатъчно предложения. Там компанията няма как да осъществи контрола, който оказва при закупуването на нов автомобил от завода.

Снимка: Ferrari




 

Тагове: ferrari
0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Спомням си какво каза един милионер в ТГ като го качиха в ролс-ройс - "С тази кола всеки знае че си надут ***".
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колкото по-скъпа е една стока, толкова по-неизползваема е тя. Суперспортната кола: Вози като талига, тясна е, неудобна е, няма багажник, не може да мине през легнал полицай, не може да се качи на бордюр, зимата е неизползваема, лятото се кара веднъж в месеца... и на всичко това му викат "гъзария" - странна работа.
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    dw ( преди 6 години )
    има ли още пазар :) с тия тесли...
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Има служители и служители...Служител на ниско ниво естествено, че не може да има милиони, но на средно и особено на висше ниво може, но пак си зависи от компанията. Примерно ще ти кажа, че имам съученик, който работи в централата на Гугъл в Европа. На средно ниво програмист е и взема над 20 000 евро заплата на месец и всяка година получава бонуси 5 цифрена сума. За няколко год. ако пести може да си вземе Ферари. Висшия мениджмънт вземат милиони на година. Това са реалностите за служителите.
  • #1
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В която и компания да си "служител", едва ли ще имаш 2-3 милиона долара за LaFerrari. Тези коли не са правени дори да се докосват от плебеи, а да се карат само от знаменитости и известни бизнес магнати.