IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

15 електромобила ще стартират в ЕКО-Рали България 2017

Сред участниците се записаха екипажи с Tesla, BMW и Nissan

15 електромобила ще стартират в ЕКО-Рали България 2017

Електрически автомобили от марките Tesla, BMW, Renault, KIA, Hyundai, Opel и Nissan ще застанат на старта на тазгодишното ЕКО-Рали България. Надпреварата, която е кръг от Е-световния шампионат за Е- Регулаторна купа на FIA за нови енергии и задвижвания, ще се проведе от 28 до 30 юли 2017 г.

15 електромобила ще стартират в ЕКО-Рали България 2017

Стартът е в центъра на София, като до момента заявки са подали 15 екипажа със задвижвани от електричество возила, които ще се борят за победата в международното класиране на FIA. Освен тях, на старта ще застанат още няколко автомобила  - хибриди и задвижвани от алтернативни горива, които ще спорят за съпътстващата Национална Еко Купа.

В ЕКО-Рали България 2017 ще вземат участие основните претенденти за Световната купа - Хесус Ехаве (Испания, BMW i3) и Валтер Кофлер (Италия, Tesla). Те ще се изправят срещу група опитни и силно ентусиазирани български пилоти, които ще се борят купата от състезанието да остане на родна земя.

15 електромобила ще стартират в ЕКО-Рали България 2017

Три общини ще се включат със свои екипажи в надпреварата – София, чрез екипаж на Столичен инспекторат, Самоков и Сливница, като идеята е да се популяризира използването на екологичен транспорт в населените места. Със свой екипаж ще се пуснат и от главния спонсор на ралито - Застрахователна компания „Булстрад”.

Еко ралитата не са скоростни състезания, при които се гони минимално време и максимална скорост, с произхождащите от това рискове. В случая, правилата на състезанието включват придвижване по пътна книга и провеждане на т. нар. „регулаторни тестове”, като общата идея е за икономично и екологично шофиране.

Официалният старт на ЕКО-Рали България 2017 ще бъде в петък, 28 юли, от 19 ч. на площад „Александър Батенберг” в София. Преди това, в ранния следобед, отново там ще се проведе и техническият преглед на участниците в надпреварата.

15 електромобила ще стартират в ЕКО-Рали България 2017

В събота, участниците ще се отправят по маршрут от София към Боровец, минаващ през Бистрица, Железница, Самоков и Костенец. Закритият парк ще е в Боровец, като в неделния ден маршрутът на надпреварата ще протече общо взето на обратно към столицата.

Снимки: ЕКО-Рали България 2017

0 от 500