IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновеният Ford Mustang се оказа по-бърз от Porsche 911 Carrera (ВИДЕО)

Програмата Drag-Strip изстрелва американското купе от 0 до 100 км/ч за под 4 секунди

Обновеният Ford Mustang се оказа по-бърз от Porsche 911 Carrera (ВИДЕО)

Обновеният Ford Mustang ще получи нов режим на управлящата електроника под името Drag-Strip, който ще позволи на автомобила още по-бързо ускоряване от 0 до 100 км/ч. Това съобщиха от компанията производител, като уточниха, че това ще бъде не само най-бързият Mustang в историята, но и ще превъзхожда по този показател струващото 94 000 долара  Porsche 911 Carrera.

Обновеният Ford Mustang се оказа по-бърз от Porsche 911 Carrera (ВИДЕО)

Новата функция ще се появи на автомобилите, оборудвани с 5,0-литров V8 двигател с 460 к.с., както и на тези с 2,3-литров EcoBoost с 310 к.с. Системата е достъпна както за версиите с механична скоростна кутия, така и за машините с 10-степенен автомат.

При включване на Drag-Strip работата на силовия агрегат се настройва по такъв начин, че при интензивно ускорение се достига максимална мощност без никакви загуби от смяна на предавките. Например, при машините с EcoBoost мотор максималният въртящ момент се увеличава от 435 на 475 Нм. Освен това се променят настройките нта амортисьорите, което позволява преразпрределение на масата и увеличаване на притискателната сила на задната ос.

От Ford твърдят, че при новия режим Mustang GT ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. Версията с 2,3-литров EcoBoost ще прави същото за под 5 секунди. За сравнение, Porsche 911 Carrera с 370 к.с. и роботизирана трансмисия PDK вдига 100 км/ч от място за 4,4 секунди, а версията S с 420 к.с. - за 4,1 секунди.



Вече са ясни и цените на обновения Mustang. Версията с двигател EcoBoost стартира от 25 585 долара, а GT-вариантът - от 35 095 долара. Модификацията Shelby GT350 с 5,2-литров V8 еоценена на 57 145 долара.

Снимки и видео: Ford

0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Viktor Junior ( преди 4 години )
    Яка е
  • #12
    8 rate up comment 2 rate down comment
    METAXA ( преди 6 години )
    Ей това българските фенове на германски автомобили саголеми сноби и злоби ! Значи ако е американско или японско в никакъв случай не може , не трябва , не се признава да е по- добро !? ЕbАТИ комплексарщината
  • #11
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Май и занапред Мустанга ще си остане най-продаваната спортна кола в света!
  • #10
    5 rate up comment 10 rate down comment
    до анонимния ( преди 6 години )
    влизал си в салон на подобни коли само в интернет! Самият факт,че търсиш "кожено кресло" в спортна кола,говори че си пълен лаик или обикновен льольо! Дори в спортни икони като 430,458,488,911,918,Галярдо или Мурсиелаго няма "кожени кресла" в които да си положиш панелния ***!
  • #9
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А най-смешните щайги са немските.Не само смешни, но и надценени по всички показатели с измамни показатели и характеристики, чупещи се на поразия и продаващи ги само, ако производителите им са в картел. Даже, като се замисля, немските талиги не предизвикват смях, а тъга. Смях предизвикват само комплексираните им фенове и собственици, които са доказано с най-ниско интелектуално равнище.
  • #8
    4 rate up comment 19 rate down comment
    Ориз в кимоното ( преди 6 години )
    Тези американски щайги са по смешни дори от японските недоразумения.
  • #7
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Влизал съм да и на двете и представи си, че и съм ги карал. Отвътре Мустанга е много повече кола във всяко отношение. Ти обаче не си влизал в двете и точно поради тази прчина дрънкаш глупости и споменаваш точно това, което е може би най-голям недостатък на Порше. А седалките пробва ли да кажеш как е? В мустанга все едно, че си в кожено кресло, а в Поршето все едно си на дървена пейка. Това, че има балАци да дават поо една торба пари повече за едно име не прави колата по-стойностна.Ферщеен?
  • #6
    6 rate up comment 12 rate down comment
    до долния ( преди 6 години )
    А ти влизал ли си в купето на Мустанг и Порше!? Какво искаш да кажеш с цената? По твоята логика пак трябва да е "смешно",че един електронен часовник,който измерва времето не по-малко точно от един Ролекс например,струва около 2000 пъти по-малко.Колкото до "името" - това е наистина най-важното във всяка индустрия.Затова цените на Порше,Метабо,Патек Филип,Шанел,Ейпъл,Дом Периньон или Ф 35 са различни. Но това е смешно за тези,които си купуват Адидас/аБидас/ за 25лв.
  • #5
    9 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Toва спрямо едно 911 на Порше е като бутафория на спортен автомобил.
  • #4
    20 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Смешното драги ми е ,че този мустанг струва 2 пъти по-малко от поршето и съм 100 процента сигурен, че и при мустанга само заради самото име плащаш пак повече, а представи си при поршето заради едно име колко плащаш ;)