IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите на VW Group, които не получат нов софтуер, остават без регистрация

Решението засяга дизеловите модели на VW, Audi, Skoda и Seat в Германия

Колите на VW Group, които не получат нов софтуер, остават без регистрация

Собствениците на дизелови автомобили на Volkswagen Group в Германия, които откажат софтуерно обновяване на двигателите, ще загубят регистрация на превозните си средства. Това съобщава немското списание Focus, което припомня, че над 11 млн. коли от цял свят имат софтуер, който манипулира нивата на вредни емисии при проверка.

Колите на VW Group, които не получат нов софтуер, остават без регистрация

Мярката на германските власти засяга автомобили от марките Volkswagen, Audi, Skoda and Seat. От общо 8,5 млн. коли с нередовния софтуер в Европа, вече 5,5 млн. преминаха през процедурата. От тях 1,8 млн. са регистрирани и се движат по пътищата на Германия.

Голяма част от собствениците на останалите превозни средства с лъжливо устройство на мотора категорично отказват да посетят сервизите за актуализация на софтуера. Те се притесняват, че промените в програмното оборудване ще доведат до намаляване на мощността и увеличаване на разхода на гориво при техните автомоболи.

Според информацията на Focus, някои от собствениците на проблемните леки коли могат да загубят тяхната регистрация още в началото на август. Това ще зависи от датата, на която са получили известия за наложително посещение в сервизите на Volkswagen Group.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И какво е общото между 2.0 тди 240 к.с. и несъществуващ 2.0 тди 180 кс.Абсолютно нищоП.С. Те го слагат и в останалите модели
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    NOx ( преди 6 години )
    Много реве тоз ЕС, е скоро правя 120 хил. км. и купувам нова, и за туй време толкоз много светкавици са ударили и произвели азотни окиси и наторили почвата, а те ми реват за тез, не стига че им наторявам почвата изкуствено да има по качествени треви за добитъка от който се прави тъй обичания суджук от всички :)
  • #6
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сарказъм се нарича колега, сарказъм! Пусни си речника да и разбереш значението и да разбереш какво иска да ни каже колегата хАмериканци!Подиграва се на форумната ***, която непрекъснато тръбеше, че хамериканците са направили заговор срещу ВАГ, защото видиш ли им били голяма конКУРенция и щели да им завладеят пазара.ВАГито не го слуша много главата и не му обръщайте внимание на глупостите! Сега не се обажда в последно време много, защото е като препикано мушкато след поредните новини.
  • #5
    7 rate up comment 3 rate down comment
    хАмериканци... ( преди 6 години )
    Отново мръсните американци с двойния стандарт, които правят всичко за да унищожат коНКУРенцията, атака насочено "лично" срещу фолксваген... така ли беше или се лъжа?
  • #4
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Никога не са имали 2.0 тди 180 кс. Нещо нищо не си разбрал, но по форумите е така Относно това какво правят, на всички собственици в Европа е съобщено...демек пак нищо не си разбрал
  • #3
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това е само в Германия. Нали се сещате по света и особено у нас как ще е! Правят нещо само там, където ги настъпят по-яко. Където некой не им каза нещо си правят каквото искат. А обезщетение за собствениците на тези талиги на които ще им променят софтуера? Нали се сещате, че ще трябва да намалят мощността и да увеличат разхода, за да са в норма. Това как ще го компенсират?Както намалиха мощността тихомълком на 2.0 тди от 180 на 140 к.с.,защото моторите им бяха почнали да стават, като пуканки.
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ето инфо за отворковците, че нищо не се прави по проблема. Вече може да спрете с тъпнята Останалите са на тези, които са отказали ъпдейта...
  • #1
    24 rate up comment 1 rate down comment
    софтуерен гоуфаджия ( преди 6 години )
    А новия софтуер легален ли е?