IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes сменя DTM с Формула Е

Няма да има промени в програмата във Формула 1

Mercedes сменя DTM с Формула Е

Mercedes ще напусне Германския пистов шампионат за туристически автомобили (DTM) в края на следващия сезон и няколко месеца по-късно ще дебютира в световните серии за електрически болиди Формула Е.

Mercedes сменя DTM с Формула Е

Шокиращата новина за феновете на DTM обяви моторспорт шефът на марката Тото Волф, който направи уточнението, че програмата на компанията във Формула 1 няма да бъде засегната от тези промени. Mercedes присъства в DTM от 1988 г. и участва активно във възстановяването на шампионата през 2000 г.

Но старите проблеми се завръщат – разходите в DTM отново растат и трите германски призводители, участващи в него, вече решиха да намалят колите, с които се състезават от 8 на 6. Първоначално се смяташе, че Mercedes ще влезе във Формула Е за старта на сезон №5 – 2018/2019, но сега стана ясно, че дебютът е изместен за началото на шестия сезон.

Mercedes сменя DTM с Формула Е

Както и в DTM, програмата на Mercedes ще се изпълнява от специализираното подразделение на гиганта HWA. Предполага се, че HWA ще се появи във Формула Е още в началото на четвъртия сезон, първоначално като партньор на Venturi, а по-късно и като състезателен тим. Волф и Mercedes опровергаха слуховете, че Mercedes ще напусне Формула 1 в края на този сезон, а новият договор с Petronas означава, че световните шампиони ще останат в надпреварата.

 

Тагове: mercedes dtm
0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Остави ги ( преди 6 години )
    геврекаджиите - те са спецове по всичко.А по темата: СетИ се Мара отде духа и че настало е време да сменя кожуха! Кой ще ти вади торби с парида поддържа и ремонтира тез бутални коли!Друго си е ракета зенитнасъс сила електромагнитна!
  • #6
    15 rate up comment 7 rate down comment
    до Отговор ( преди 6 години )
    Мишка си ти бе льольо.Ти замисляш ли се, какво е да стигнеш до Ф1?Да караш толкова години там?Да станеш световен шампион?Кратуната ти осъзнава ли колко труд е това?Няма да споменавам образованието и колко езика знае Розберг... Всеки пилот, стигнал да Ф1 е достоен за уважение! Следващия път,с глупавите коментари в кръчмата на село.Аман от БГ разбирачи.
  • #5
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Някой ( преди 6 години )
    Розберг си спечели титлата напълно заслужено. В Баку показа че познава колата много по-добре от хамилтън. Вярно е че люис имаше доста проблеми с двигателя но предходните години Розберг беше човека с чести такива повреди. И не разбирам защо да не се "пенсионира" след като е изпълнил своята мечта-станал е световен шампион. Сега прекарва времето си със своята жена и дете(деца) а не е непрекъснато разделен от тях.
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    carpe_diem ( преди 6 години )
    Абе стига бе, хора, Хакинен се отказа на същата възраст...
  • #3
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Отговор ( преди 6 години )
    Харесвам Шумахер, Хакинен, Монтоя, Алонсо, Хамилтън, дори Фетел донякъде! Ноо тая мишка - розберг никога не съм харесвал, няма и да го харесам! Просто не е на нивото на най-добрите! Средняк, който извади късмет с повредите на Хама! След като спечели на късмет титлата беше редно да ДОКАЖЕ че е станал СШ не по случайност, а заслужено! Е, видя се че не му стигна смелост да се изправи срещу Хам и да си защити титлата! Всъщност по-добре за него, че черния щеше да го размаже!
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Просто питам ( преди 6 години )
    Защо така не харесвате Нико росберг?
  • #1
    6 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това за мен е все едно да направиш изявление че повече няма да плющиш жени, а ръката си! След тази новина, действително няма да се учудя ако до няколко години, мерцедес прекратят участието си и във Ф1!Почти съм сигурен кой световен шампион ще се състезава в електричка мерца - най-измисления Ф1 шампион - розберг!Срам за мерцедес!