IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW пуска лимитирана версия на 7-а Серия

От модела ще бъдат произведени 200 бройки по случай 40-ия рожден ден на култовата лимузина

BMW пуска лимитирана версия на 7-а Серия

BMW представи юбилейна версия на своя флагман 7-а Серия, за да отбележи 40-ия юбилей на лимузината. Специалното изпълнение ще се предлага както с къса, така и с дълга база, а от него ще бъдат произведени само 200 бройки. Клиентите ще могат да го поръчат без ограничения в избора на двигатели, като в това число влиза дори plug-in хибридната система, с която се оборудва стандартната 7-а Серия. Припомняме, че неотдавна подобни версии бяха представени и на базата на „тройката“ и „петицата“.

BMW пуска лимитирана версия на 7-а Серия

Специалният вариант ще се произвежда във фабриката на BMW в Динголфинг, Германия, където се сглобява 7-а Серия още от първото й поколение, дебютирало през 1977. Новата версия, известна и с означението 40 Jahre (в превод от немски „40 години“), ще се отличава по новите разцветки Frozen Silver мат и Petrol Mica металик.

И двата нюанса са взети от палитрата на BMW Individual и са комбинирани с M аеродинамичен пакет, както и изпълнение Shadow Line, което кара спецификацията да изпъква още повече сред стандартните „седмици“. Промените се допълват от 20-инчови джанти BMW Individual, както и специални табелки на средните колонки и лайсните на вътрешните прагове.

BMW пуска лимитирана версия на 7-а Серия

В разточителната кабина на 7 Series Edition 40 Jahre има още екстри от каталога BMW Indvidiual, сред които изцяло кожена тапицерия, която може да бъде изпълнена в две комбинации кафяво и бяло или черно и бяло.

Без значение на коя комбинация се спрат клиентите, специалното изпълнение ще бъде оборудвано с бял таван от Alcantara, комплект бели възглавнички за допълнителен комфорт на задните седалки, както и допълнителна табелка, която напомня, че не се намирате в кабината на обикновена 7-а Серия. Стелките също са бели, но в зависимост от предпочитанията на клиента, кантовете им могат да бъдат изпълнени в черно или кафяво.

BMW пуска лимитирана версия на 7-а Серия

По таблото пък се забелязват елементи от висококачествена дървесина или такива с piano lack покритие, в зависимост от цвета на основната тапицерия.

BMW пуска лимитирана версия на 7-а Серия

Клиентите могат да добавят и други екстри и функционалности по желание, тъй като BMW ще продава специалната серия с всички опции, достъпни и за обикновения модел. Така например, можете да поръчате стъклен панорамен покрив, мултимедийна система за задните седалки, както и накланящи се задни седалки с конзола между тях, които ще ви накарат да се почувствате като в частен самолет.

BMW пуска лимитирана версия на 7-а Серия

BMW пуска лимитирана версия на 7-а Серия

Засега още не е ясно колко пари ще струва новия вариант, но е ясно, че той ще бъде представен по време на автосалона във Франкфурт и ще излезе на пазара през октомври.

Снимки: BMW 

Тагове: bmw 7-series 40 jahre
0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    онкел франц ( преди 6 години )
    на същото мнение съм.. нещата започнаха добре с petrol mica metallic с м-пакет и shadow line, но вътре двуцветния аранжимент оплеска пейзажа. малко като евтина доработка стои.
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    чичо ( преди 6 години )
    Тази двицветна тапицерия мал;ко напомня все едно си си купил от Лидл подгряващи възглавнички за седалките и си ги хванал с ластичета от тук-от там, не ми харесва...другото е ясно че е пипнато до съваршенство...