IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi уволни четирима от шефовете си

Босът на компанията Руперт Щадлер засега се измъква само с предупреждение

Audi уволни четирима от шефовете си

Компанията Audi е уволнила четирима от членовете на Борда на директорите. Сред тях не е изпълнителният директор на германския производител Руперт Щадлер, който е наказан само с предупреждение, съобщава вестник Handelsblatt.

Audi уволни четирима от шефовете си

От управата са отстранени директорът по маркетинг и продажби Дитмар Фьогенрайтер, продуктовият шеф Хуберт Вайтъл, финансовият директор Аксел Щробек и началникът на отдел "Човешки ресурси" Томас Сиги. Четиримата вече са напуснали офисите си в централата на Audi.

Изпълнителният директор Руперт Щадлер засега запазва позицията си. Това се дължи на подкрепата от страна на фамилиите Порше и Пиех, които са сред основните собственици на акциите на компанията. Въпреки това, се очаква Щадлер също да бъде освободен, като това ще стане догодина.

Промените в ръководството - най-вече включването на нови хора в управата, както и съдбата на Щадлер, ще бъдат обсъждани на следващото заседание на Борда на директорите, което е насрочено за 29 септември, твърди немското издание.

От Audi на свой ред побързаха да нарекат евентуалната смяна на Щадлер "фалшификация", но пък отказаха да коментират останалите промени в компанията. Самият Щадлер е начело на производителя от Инголщад от 10 години, като е сред хората, разследвани за участие в скандала с дизеловите двигатели на Volkswagen AG, избухнал през есента на 2015 г.

Снимка: Audi

Тагове: audi
0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сетила се Мара да се побара!
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Стайк ър ... в десятката!
  • #5
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Правилен ход, но закъсня с 5-10 години. Късно е вече, но да видим:) 2020-та, Тесла ще пуснат кола, която сигурно ще прехвърча, а ВАГ ще пуснат първия си електрически плъгин....с резервен дизел:)))
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    пускайте ги на безценица и купувам веднага,голям праз ч е логото е с 4 инвалидни колички
  • #3
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бушоните започнаха да гърмят групово! Но, какво толкова - уволняват ги, но ще вземат по няколко милиона обезщетение! Дай Боже всекиму!
  • #2
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нещата във фирмата за тоалетни явно отиват в канализацията,нещо което си е съвсем закономерно!Нищо те в Клюндай веднага ще ги вземат!
  • #1
    26 rate up comment 8 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Е те са си за уволнение. 10 години продават на феновете едни и същи коли като "нови модели", но като чета коментарите във форума, феновете им май са го пропуснали това ...