IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai слага 4х4 на N-моделите си

За автомобилите от този клас се предвижда и нова роботизирана скоростна кутия

Hyundai слага 4х4 на N-моделите си

Компанията Hyundai ще оборудва следващите си модели от гамата N със система за задвижване на четирите колела, но това ще стане след известен период от време. Тестове на такива автомобили вече са направени, призна шефът на подразделението Hyundai N – Алберт Бирман, пред Top Gear.

Hyundai слага 4х4 на N-моделите си

Бившият директор на BMW M допълни, че големият проблем към момента е липсата на досаттъчно мощност при двигателите на спортните версии на автомобилите на Hyundai. Затова и следващите N-модели на марката, тоест тези, които ще се появят в близко бъдеще, ще си останат със задвижване към единия мост.

Hyundai слага 4х4 на N-моделите си

Бирман разкри също, че в Hyundai работят върху нова роботизирана трансмисия, при която предавките ще могат да се сменят и на ръка. Тази скоростна кутия ще се поставя на N-моделите, но те ще се предлагат и с механични предавки.

Hyundai слага 4х4 на N-моделите си

Първият модел от N-гамата на корейците стана хот-хечът i30 N. Той е оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор в два варианта на мощност – 250 и 275 (с пакет Perfromance Pack) к.с. Агрегатът се съчетава само с 6-степенна механична скоростна кутия, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,2 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч.

Снимки: Hyundai

Тагове: hyundai n i30 n
0 от 500
  • #16
    2 rate up comment 1 rate down comment
    В заключение ( преди 6 години )
    Хората с поне малко ум в главата отдавна са се качили на 4Х4.Останалите или недозавиват или думкат боклуджийските кофи по завоите, а през зимата наблягат на кракомобила или градския транспорт.
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То и старо бмв на задно, с летни гуми може да се кара зимата като се внимава с газта! На мен обаче не ми харесва колата ми да губи сцепление щом влезе в буст и затова зимата не я карам
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жорка, аз също съм с ремапнато ТДИ, но с около 400 NM. Стоварването им на пътя в даден момент е от по голямо значение, не кс. Аз дори и на сухо, ако изключа електрониката, до 3та, 4та мога да си стоя на едно място. Това обаче не означава, че зимата не може да се кара, просто става с по леко подаване на газта
  • #13
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В сравнение на гротеските на онда е супер дизайна! Одобрявам!
  • #12
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Отпред не е добре.
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Жоро ( преди 6 години )
    С търсачката - Audi A3 1.8T+(250Hp) vs Seat Leon FR 1.9TDI+(250Hp) - 16.02.2014 - Ravnec
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Жоро ( преди 6 години )
    Аве сладур верно ли ме изкара че ни кола, ни книжка имам щото явно ти звучи нереално колата ми да върти гуми на 4 и 5 скорост!!! Това че ти си мислиш така, не значи че е така! Ето ти едно клипче с въпросната ми кола, която аз съм тунинговал от-до, и да не забравя-имам всички категории, без Д!За да не се чудиш какви са тея уреди на колонката - горния е буустметър, долния мери АФР ако изобщо имаш идея за какво говоря! Леона е 1.9TDI 250 коня на дино! https://***.youtube.com/watch?v=erloi_IOi
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    лен ледСори за грешката!
  • #8
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жорко, мамин сладък,на 4-та и 5-та, ако ти върти гуми, значи си на лен със сликове моето момче. Вземи се образовай малко и питай някой с кола и книжка да ти ги обясни работите, че то така само с фантазия и чул недочул не става.Айде уманата и късмет на листовките!Кормуването сигурно ще го вземеш, ако много не блееш! Абе що направо баща ти не ти купи една книжка? То се е видяло, че по нормален начин шофьор едва ли ще станеш.
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Жоро ( преди 6 години )
    На четвърта и пета ск давам газ, и почва да върти гуми! Реално не може да се кара по-агресивно, защото много бързо губи сцепление като надуе турбината, само заради лугата която хвърлят по пътищата, за сняг изобщо не става дума! С другата ми кола, която е по-слаба нямам такъв проблем!