IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Лондон превръщат улични стълбове в зарядни станции

Компанията Ubitricity предлага помощ на собствениците на електромобили

В Лондон превръщат улични стълбове в зарядни станции

Британската фирма Ubitricity стартира любопитна инициатива, благодарение на която електромобилите ще могат да се зареждат от уличните стълбове за осветление. Проектът предлага широк списък от приемущества, съобщава Fast Company.

В Лондон превръщат улични стълбове в зарядни станции

Основното достойнство на предложението на Ubitricity е запазване на съществуващата градска инфраструктура. По улиците няма да се появяват допълнителни съоръжения и елементи, а единствено ще се модернизират наличните стълбове с осветление, което няма да струва много пари.

Според един от основателите на компанията – Кнут Хефтишер, само Ubitricity в момента разполага с малки заряни устройства, които лесно могат да бъдат поставени в уличните стълбове. Така клиентът ще се нуждае единствено от кабел за зареждане, който лесно може да се прибере в багажника.

„Решението е просто и елегатно. В САЩ, например, кабелите са вградени в самите зарядни станции, които на всичко отгоре не винаги са разположени на удобни за собствениците на електромобили места”, коментира Хефтишер.

В Лондон превръщат улични стълбове в зарядни станции

Компанията вече е модернизирала 82 улични стълба в столицата на Великобритания – Лондон. Сега в Ubitricity се готвят да представят иновационния си проект и в САЩ.

Снимки: Fast Company

Тагове: ubitricity
0 от 500