IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche 911 с мотор на Honda - защо пък не? (ВИДЕО)

Това е най-сигурният начин да ядосаш пуританите

Porsche 911 с мотор на Honda - защо пък не? (ВИДЕО)

Последната тунинг мания в Щатите едва ли ви е убягнала, особено ако сред по-запалените почитатели на класиката Porsche 911 – машините от 80-те и началото на 90-те години масово „получават” V8 двигатели. Това води до допълнителни доработки на двигателния отсек и почти цялата задница на класическите 911, но интересът към тези идеи не стихва.

Porsche 911 с мотор на Honda? (ВИДЕО)

Възможно е обаче да се направи по-голяма крачка, в малко по-неизвестна посока. Какво ще кажете за 4-цилиндров турбо мотор, идващ от Honda, който да задвижва любимата ви класика 930, която в случая на Hoonigan е получила името „Еднорог” и трупа популярност от двете страни на Атлантика. Тунинг форумите в Америка приеха това хрумване като „глупост и подигравка”, но историята всъщност е повече интересна.



Колата на снимката преди малко повече от десетина години е била оборудвана с V8 двигател, който сега на свой ред е отстъпил мястото си на споменатия мотор, идващ от популярния в Щатите модел Acura RSX Type S. За най-запалените – точното означение на въпросния 4-цилиндров турбомотор е K20A2.

Първата информация е, че колата и новият мотор се разбират добре, но все още са необходими някои фини настройки, както и да се реши очаквания проблем със загряването на двигателя. Проектът все още не е завършен и за момента няма информация за мощността на мотора на Honda, получил интересна роля в тази част от живота си.
 

0 от 500