IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Nissan Leaf ще се управлява само с един педал (ВИДЕО)

Досега никой производител не е е предлагал тази технология

Новият Nissan Leaf ще се управлява само с един педал (ВИДЕО)

Второто поколение на Nissan Leaf, което ще бъде представено тази есен, ще получи системата е-Pedal. Благодарение на нея около 90% от управлението на автомобила ще може да се извършва само с един педал. Подобна технология се използва за първи път в света, похвалиха се от японския производител.

Новият Nissan Leaf ще се управлява само с един педал (ВИДЕО)

В e-Pedal ще се превръща стандартният педал за газта след активиране на бутон на централния панел. Ако водачът започне леко да отпуска газта, скоростта ще намалява. А при махане на крака от педала, електромобилът ще спре напълно и ще остане неподвижен, дори ако се изкачва или спуска.

Въвеждането на новата технология сериозно ще облекчи шофьора, който няма да има нужда непрекъснато да натиска газта и спирачката при движение в задръстване. След Leaf системата e-Pedal може да се появи и при други модели на Nissan.


Вече е известно, че новият Nissan Leaf ще получи по-мощна батерия, както и фирмената система за автономно придвижване ProPILOT. Подробности за силовия агрегат засега не се съобщават. Премиерата на втората генерация на електромобила ще се състои на 6 септември.

Снимка и видео: Nissan

 

Тагове: nissan leaf e-pedal
0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "От инженерна гледна точка, автомобилът е най-икономичен, когато се използва инерцията, тъй като тогава мощността за поддържането на скоростта е минимална."Малко ми звучи като тъпня това. Първо или си на инерция, демек скоростния лост е изключен и имаш разход на гориво или си на ППХ използващ мотора като спирачка или за ускоряване до необходимите обороти, всичко това безплатно. Питам пак кой нормален човек кара по инерция? А инженере?
  • #12
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    Плюс това, инерцията е физичен закон, който не се влияе от това кой век е, и какво време е настъпило.От инженерна гледна точка, автомобилът е най-икономичен, когато се използва инерцията, тъй като тогава мощността за поддържането на скоростта е минимална.Двигателният въртящ момент противодейства (и се изравнява) само на моментите на три'ене и аеродинамичното съпротивление.При спиране-потегляне, дори с регенериране на енергия, има допълнително съпротивление от инерционните сили на автомобила
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Колев ( преди 6 години )
    Нормално. Технологиите стават все по-smart, а хората все по-***.Както казаха колегите, за задръствания и други ситуации, изискващи често спиране и тръгване, има автономни режими с натискането на бутон, който желае да ги ползва.А който иска да управлява нормално автомобила си, трябва да му бъде дадена възможността да го прави по начин, осигуряващ по-голям контрол, именно с поне 2 ***.
  • #10
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Инерцията се губи в такъв случаи, но предполагам"Че кой ползва инерция вече, да не сме през 80те на миналия век
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    най-накрая жените ще спрат да бъркат ***, поради физическата липса на друг пeдал, но пък съм сигурен че ще измислят нови начини да се блъскат! ако колата при качването на жена зад волана я изключи нацяло от управлението, и се движи автономно ще супер! ще взема да купя такава на жена ми
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Много ми допада такава идея, за задръствания ще е идеално решение. А и който не иска просто няма да включва тази опция.
  • #7
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Технологията ще работи - технически няма проблем да се реализира. Въпросът е колко ще е удобно - за мен няма да е. В определени случаи този начин на шофиране ще е доста изморителен. Не случайно няма да е включено по подразбиране, а ще изисква натискане на бутон на таблото.
  • #6
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Теслите отидоха в ***, хахаха
  • #5
    7 rate up comment 4 rate down comment
    :) ( преди 6 години )
    Колкото пъти го видя това "е-***" не знам защо, но вътрешно ми става много смешно :)
  • #4
    30 rate up comment 0 rate down comment
    :/ ( преди 6 години )
    Дъ Мол ще трябва да усилят оградите...