IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Реклама на Audi предизвика скандал в Китай (видео)

Сравнението на автомобил с жена не се хареса на мнозина

Реклама на Audi предизвика скандал в Китай (видео)

Китайска реклама на Audi предизвика скандал в азиатската страна. Стигна се дори до искане клипът да бъде забранен за излъчване.

Реклама на Audi предизвика скандал в Китай (видео)

Сюжетът, предизвикал възмущение, се върти околосватбена церемония. Млада двойка се изправя прод олтара, за да сключи брак, но в този момент тържеството е прекъснато от майката на младоженеца.

Тя притичва до булката и започва да я оглежда внимателно. Бъдещата свекърва проверява всичко – дърпа снахата за носа, за ушите и поглежда в гърлото. Дори обръща внимание на бюста на младоженката. След като се уверява, че всичко е наред, жената се връща на мястото си, като по пътя си показва одобряващ жест „Окей”.

В този момент в кадър се появява автомобил на Audi, който е съпроводен от надпис „Важните решения трябва да се взимат внимателно”. След това в рекламата се предлага на зрителите да посетят сайт за автомобили втора ръка, които са проверени от фирмата. А гласът зад кадър казва: „Само при наличие на официална сертификация вие можете да бъдете спокойни”.

Както отбелязва South China Morning Post, много хора, особено тези, които ползват социалните мрежи, са на мнение, че сравнението между жена и автомобил е обидно. Стигна се дотам, че да се иска спиране на видеото, както и бойкот на германската марка.


Представител на Audi коментира, че компанията ще прегледа внимателно клипа, но уточни, че маркетингът на марката в Китай е поверен на местна фирма и тя носи отговорност за него.

Снимка и видео: YouTube

 

Тагове: audi
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те БМВ са били пионери във всичко, нищо че Мерцедес, Шкода, Форд, Опел, Шевролет и т.н са с по средно 30 години по-рано започнали да произвеждат автомобили. :)
  • #2
    0 rate up comment 6 rate down comment
    latina_MX! ( преди 6 години )
    BMW първи направиха клип със сватба.
  • #1
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Каквато е марката, такава е и рекламата!А най-тАпото оправдание е че алуди нямали нищо общо с рекламата.Те и с дизелгейт нямат нищо общо. Извънземните са им внедрили тайно софтуера, който заблуждава.Ах те милите, как само ги обвиняват във всичко, а те са невинни и чисти, като момина сълза.