IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-велики двигателя на BMW

От култов 4-цилиндров мотор с десетки успехи на пистата, до гигантски V12, който никога не е монтиран в BMW

Със сигурност сте чували запалени автомобилни фенове да разговарят разгорещено помежду си, използвайки странни комбинации от букви и цифри. Голяма е вероятността тези хора да обсъждат двигателите на любимата си марка, използвайки техните заводски обозначения. Колко луд трябва да си, за да помниш всички тези кодове? Достатъчно. В тази връзка, долният списък е препълнен с такива кодове. Представяме ви десетте най-добри двигателя на BMW според германския фенклуб на BMW. В първата част е кодът на двигателя, посредата е конкретният модел, в който се вгражда, а накрая е неговата мощност.
Съгласни ли сте с германските фенове на BMW? Смятате ли, че и други агрегати имат място в Топ 10? Споделете ни в коментарите.


10-те най-велики двигателя на BMW (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #12
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Знаещ ( преди 6 години )
    МитЮ и Илиев555, изписали сте един куп глупости, особено дрънканиците на МитЮ нямат нищо общо с истината.
  • #11
    26 rate up comment 4 rate down comment
    Илиев555 ( преди 6 години )
    По въпроса за двигателя Хонда определено не са били готови за подобна изява. Бмв-то, са имали готова разработка. Пол роше обаче си е разбирал от работата и резултата е налице. За двигателя от формула 1 , с обем 1.5л един от най бруталните мотори на всички времена според авто билд технически шедьовър в най висша форма.
  • #10
    26 rate up comment 8 rate down comment
    МитЮ ( преди 6 години )
    Въпросният двигател монтиран на МакЛарън е бил разработен от BMW доста преди създаването на MacLaren F1. Демек, от BMW са имали планове да създадат собствен супер автомобил и разработват въпросният двг, и го монтират като за начало на X5 което прави неверотни обиколки на ринга в последствие проекта е спрян а от МаК са заинтересувани от подобен двигател и BMW го доразвиват и слагат на F1 колата...
  • #9
    34 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    1,5 с 1500к.с., е бил с ресурс 1 обиколка.За позициите.После слагат друг мотор за старта.
  • #8
    31 rate up comment 8 rate down comment
    Знаещ ( преди 6 години )
    По онова време в двигателя на NSX вече е имало части от титан докато в BMW още не са имали такива технологии.Вярно, и те са били още тогава много напред, но все пак една идея след японците.Това не променя факта, че Мак Ларън Ф1(един култов автомобил) е с двигател( и то адски добър) на BMW.
  • #7
    23 rate up comment 5 rate down comment
    Знаещ ( преди 6 години )
    Ами много просто бе приятел.Нали тоя двигател трябва да има определен ресурс.Това не е Ф1 да изкара 300км и да го хвърлят.Имало е и зададено тегло, което допълнително усложнява нещата.Както писах по-долу крайния резултат е 36кг по-тежък двигател, но Гордън Мъри е нямало къде да ходи.Вариантите са били само два.Хонда са отказали и друг освен БМВ не се е наел със задачата.
  • #6
    31 rate up comment 7 rate down comment
    .................... ( преди 6 години )
    Ало "Знаещия" царул как BMW могат да извадят от 1.5 1000 к.с. а от 4.5 немогат 550 ти уби коня с коментар
  • #5
    36 rate up comment 3 rate down comment
    Гнидата ( преди 6 години )
    Проста и бедна е тиквата на този, който така и не се научи да пише на кирилица! Форумен ***! Все пак без теб нямаше да е толкова весело! Направо кандидатствай за хумористичната част на сайта! Имаш заложби за това, най-добрия си!:)))
  • #4
    24 rate up comment 26 rate down comment
    bmw435i ( преди 6 години )
    Gnido ne trii 6toto 6te iztia ot zemiata groznata ti ple6iva i bedna tikva nasrana
  • #3
    30 rate up comment 3 rate down comment
    Знаещ ( преди 6 години )
    Сега да не ме обвините, че съм Хондаджия защото имам Z4 3.0 231к.с.Е имам и Хонда, но все пак мога да оценя достойнствата и на двете марки.Бих карал и Е92 335i, но за сега не предвиждам такава покупка.Зетката прекалено много ме кефи, нищо че не върви като 335.