IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият Volkswagen ще е с 8000 долара по-евтин от Tesla Model 3

Германците обещават да пуснат ID на пазара до 2020 година

Електрическият Volkswagen ще е с 8000 долара по-евтин от Tesla Model 3

Бъдещият масов сериен електрически модел на VW, базиран на концепта I.D., ще е доста по-евтин от Tesla Model 3, който излиза на пазара тази година. Информацията идва от германската компания, откъдето правят уточнението, че разликата в цената ще достигне 8000 долара, както и че техният модел ще е на пазара към 2020 г.

VW пуска по-евтин електромобил от Tesla Model 3

Цената на Model 3 започва от 35 000 долара, но Илон Мъск прогнозира, че най-масовите версии, които се поръчват и ще се поръчват ще са на цена около 42 000 долара. В първите 24 часа, след като Tesla обяви, че ще произвежда Model 3, компанията събра 180 000 поръчки, като те вече надхвърлиха 400 000.

Производството на Model 3 вече започна, като доставките на първите коли за клиентите ще стартират към края на годината. Също като Model 3 електрическият модел на VW ще е с доста по-голям пробег в сравнение с моделите, които са вече на пазара – между 400 и 600 километра с едно зареждане.

Електромобилът на VW ще е изграден на новата платформа MEB и е почти сигурно, че ще се задвижва от електромотор с мощност 125 kW, което ще му осигури ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 8 секунди.

Тагове: vw tesla model 3 id concept meb
0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Че то модел 3 на тесла след 3 години може и да е по-евтин от тоя кендзеф на картинката.Тия винаги са били най-смешната марка в света.
  • #13
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само иновативна компания като VW може да сравнява имагинерен модел с размерите на Golf с реален модел с размерите на последно поколение 3-та серия.
  • #12
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    И при демократизма се чака за коли.
  • #11
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Мда! ( преди 6 години )
    Немците много добре си знаят че бъдещето не е на ел.колите и затова си траят.Докато ония в тексаско надуват балона!
  • #10
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Предполагам каква ще е концепцията: ще сложат задната част на Туран и ще я напълнят догоре батерии VARTA, а под пода ще скрият едно компактно 3-цилиндрово TDI да мо'е да дърпа по баирите !
  • #9
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Оптимус ( преди 6 години )
    Еми и ФВ може би биха могли да могат да го постигнат. Или поне до към 500 000 км. Все пак са втория производител в световен мащаб. Имат инженери в изобилие. Та не ги плюйте с лека уста!
  • #8
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тез' VW не усещат ли вече , че станаха за присмех на целия свят с техните е- проекти ? Няма лошо да показващ прототипи, но като досега като си правил само " най-екологичнитете " TDI-та, какъв ефект ще има показването на поредния е-модел от стиропор и гипсокартон?
  • #7
    8 rate up comment 2 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Производството на Model 3 вече започна, като доставките на първите коли за клиентите ще стартират към края на годината."Не съвсем. Първите доставки за клиенти ще са септември. Но още този месец ще се доставят първите автомобили поръчани от служители на Тесла...
  • #6
    17 rate up comment 3 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "една такава батерия има ~1000 цикъла живот"Качествените li-ion батерии (особенно ако имат активно охлаждане) издържат по 2000 цикъла. Или дори еквивалента на 4000 цикъла ако не се правят пълни цикли а само половинки. Тесла Модел S е на пазара от 2012г. Вече им много автомобили на над 200000км и капацитет на батерията над 90% от оригиналния.
  • #5
    19 rate up comment 5 rate down comment
    100% ( преди 6 години )
    Ще Ще...