IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Отмъкнаха 13 елитни автомобила от салон в Москва

Откраднатите коли са на стойност от близо 600 000 евро

Отмъкнаха 13 елитни автомобила от салон в Москва

Голяма дързост е проявила банда престъпници, която е отмъкнала 13 скъпи автомобила от салон в Москва. Машините са откраднати само за една нощ - напълно в стила на известния филм "Да изчезнеш за 60 секунди".

Отмъкнаха 13 елитни автомобила от салон в Москва

Престъплението е извършено през уикенда, като бандитите са нахлули в салона на фирма, специализирала се в продажбата на скъпи нови коли. Грабителите лесно са се справили с охранителя и са си тръгнали с 13 луксозни машини на обща стойност 588 000 евро  - 4 бройки Mercedes-Benz, 2 всъдехода Infiniti QX56, както и Porsche Panamera, BMW X5 и X6, Audi A7 и A8, Toyota Land Cruiser и Range Rover.

Възрастният охранител изобщо не е успял да реагира, като е бил завързан от нападателите. Той се е освободил едва на следващата сутрин, когато е успял да повика полиция. Това е дало достатъчно време на бандитите да избягат и да скрият колите.

Засега самоличността на крадците не е установена, като полицията провежда разследване. То обаче е затруднено от факта, че лицата на грабителите не се виждат на записите от охранителните камери. За кражба на кола с използване на насилие от група лица и причиняване на големи материални щети, законът в Русия предвижда 12 години лишаване от свобода.

Снимка: Autonews

0 от 500