Вход   Регистрация

Toyota е лидер по продажби в най-много държави

Toyota е лидер по продажби в най-много държави
 

Volkswagen и Ford заемат следващите две места в тази класация

Британската статистическа агенция Regtransfers публикува свое проучване за това кои марки се продават най-добре в отделните държави по света. Резултатите са за 2016 г., като в тях влизат както леки коли, така и лекотоварни автомобили. Лидер в най-много държави - 49, е компанията Toyota.

Toyota е лидер по продажби в най-много държави

Картата е доста шарена (виж я в голяма резолюция), но ясно показва, че японският производител е далеч пред всички останали. На второ място е Volkswagen, който заема първо място по продажби в 14 страни, а на трето се нарежда Ford. Американската марка печели в 8 държави.

В България, както е известно, най-добре се представя Dacia. Румънската марка е лидер още в родината си, както и в Молдова, Македония и Мароко.

Любопитното е, че според проучването на Regtransfers през 2016 г. в цял свят са продадени 88,1 млн. нови коли. В същото време друга агенция - JATO Dynamics, още през февруари обяви резултат от 84,2 млн. бройки.

Снимка: Regtransfers
 

Реклама  


Купи Toyota

Виж всички обяви

Коментари ( 22 )

Напиши коментар Влез

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Мдааа само къто видите къде е Тойота лидер и може да се хванете за главата, най-бедните държави в света. Обърнете внимание където видите Лидер Тойота, ще видите и най-големия брой бежанци. От Мексиканския залив влизат толкова много бежанци в САЩ, че в момента САЩ строят огромна стена. Останалите държави където са лидер отново са страни с много бежанци.
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 4  Отрицателни: 5

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Тойота има 5 марки а не три. Вижда се че е лидер в страните от третия свят и развиващите се страни. Между другото Тойота струва много малко пари в цял свят с изключение на Европа. По незнайно какви причини, цените и за Европа да двойни, затова не само че не е лидер в Европа ами не е дори в топ 10
Отговори
 
+1
 

Положителни: 3  Отрицателни: 2

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

...и най дървената...
Отговори
 
 -4
 

Положителни: 3  Отрицателни: 7

от: ..... ( преди 10 месеца )

Тойота си остава най-надеждната и здрава кола някога произвеждана.
Отговори
 
+7
 

Положителни: 11  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

По концерни само ВАГонетки, като теб могат да смятат. Законите в г.йропа се пишат специално за селската марка, за да може да купува други марки и да се разширява не със собствени постижения, а с постиженията на другите. Смятай колко марки са под шапката на Фолк с Ваген и сметни колко са в Тойота и ела да си говорим. Тойота сами мачкат немските кренвирши направени от тоалетна хартия. Лошото е, че са кремвирши от тоалетна хартия употребявана. Смятай за какво говорим. И китайците ги разбраха...
Отговори
 
+2
 

Положителни: 6  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Тойота действително е лидер там, където няма Ауди Билд, няма я немската пропаганда и измама. Лидер е там, където немските кошници ще са винаги в сервиза порадил липсата на пътища. Те в европа, където има пътища са непрекъснато в бокса, а какво остава където условията са много по-сложни и тежки. Ако отидете на сафари в Африка или на пустинно пътешествие, няма да се возите на нищо различно от японско. На полюсите, тайгата и където се сетите също. Иначе до МОЛ-а може домакините да ходят с немско.
Отговори
 
+4
 

Положителни: 12  Отрицателни: 8

от: Ваз ( преди 10 месеца )

В Русия за 2016 г. най продаваната марка е Лада с 19.7%, Киа е втора с 11.4% и след това е Хюндай с 11%. Така, че тази карта не е много вярна.
Отговори
 
+6
 

Положителни: 7  Отрицателни: 1

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Покажи Коментара
А Тойота е лидер в държави от 3тия свят, бедни, скръндзави и латиноси...
Отговори
 
 -5
 

Положителни: 7  Отрицателни: 12

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

А ВАг е лидер в държавите, където върви измамата и манипулацията и помпят продажбите, както преди години ги бяха изловили и естествено нищо не им направиха. та така станаха и първи по продажби миналата година де, някой да не си е помислил нещо друго!
Отговори
 
+2
 

Положителни: 9  Отрицателни: 7

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Всъщност по-голям комуняга от неуспелия комуняга Костов просто няма. Тоя направо ни разказа играта. Най-мутренските години и преразпределение на капитала беше при него неуспелият кандидат комунист, агент на КГБ, завършил школата им и управлявал в тяхна полза. Най-голямата далавера беше продажбата на нефтохима на руснаците, БГА на руски евреи, както и БТК. Другите далавери да не ги изброявам, че са безчет и няма да ми стигне времето и мястото. Спомнете си за „Сапио“ само и ще ви стане ясно!
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 6  Отрицателни: 7

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

ДермУкрата Мавъра изгони Ровър. Имахме уникалният шанс за втори път да започнем собствено производство на автомобили и да си направим собствена марка. Ровър искаха да изнесат всичкото си производство. Бяха готови всичките поточни линии, машини и оборудване да ги вкарат у нас и да почнат здраво производство, защотото на острова ги бяха насмели с данъци. Нашите мутри Костов, министър 10% и сие обаче им поискаха прекалено много и далаверата умря. Така, че не ми говорете за комуняги в този случай!
Отговори
 
+5
 

Положителни: 9  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

В Туркменистан номер едно е Мерцедес !
е тия са си надвили яко на масрафа - няма емирства ням пет лева са семки !
Отговори
 
+9
 

Положителни: 10  Отрицателни: 1

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Какви англичани от Варна?
Къде по света в момента се произвежда Ровър?
Къде по света в момента се произвежда модел на Ровър, който е по-стар като концепция и нетехнологичен от Лада 2107?
Сещаш ли се какво се произвеждаше във Варна?
Едно нищо, приличащо на югославската Застава!
Отговори
 
+11
 

Положителни: 14  Отрицателни: 3

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Не че съм фен на Виденов, но Англичаните ги изгони Костов. В България единствено Гриша Ганчев докара най-смотаната марка и тя фалира. Истината е че тука се искат прекалено големи рушвети от управляващите а чужденците като видят такова управление си обират крушите. Предпочитат по-високи данъци и заплати пред корумпиран бардак, където утре не се знае кой ще дойде на власт и дали пак няма да те изнудва.
Отговори
 
+19
 

Положителни: 21  Отрицателни: 2

от: До долния ( преди 10 месеца )

'Ако в България нямаше толкова простаци'....

По-точно ако навремето Жан Виденов не беше изгонил Англичаните от Варна...ако алчните другари от БСП не бяха изнудвали Корейците и Банкянския пожарникар беше направил нещо по въпроса с инвеститорите...картинката в България щеше да е съвсем различна.
Сега даваме пари на Румънците и се чудим как ще ги стигнем
Отговори
 
+5
 

Положителни: 12  Отрицателни: 7

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Ако в България нямаше толкова простаци, които да купуват десетгодишни Мерцедеси и БМВ-та, вместо нови Шкоди или Фордове, вероятно класацията щеше да е друга!
Отговори
 
+3
 

Положителни: 11  Отрицателни: 8

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

До бойкот


Правилно. Щом държавата пречи на гражданите да си купуват нови автомобили с абсурда старото да е по евтино откъм данъци и такси

...да направи същото и за бизнеса. Не само да им връща ддс и приспада данъци с които може да строи нормални пътища. Да потекат едни реки от баничарки и фиатчета за разнос на пици- ноффнос от северна италия
Отговори
 
+6
 

Положителни: 7  Отрицателни: 1

от: Бойкот ( преди 10 месеца )

Да попитам бизнесмените защо аджеба наливат пари в Румънската икономика ...не се сещам дачия да се произвежда у нас

Докато не привлечем сериозен производител - БОЙКОТ - само коли 2ра ръка. Само така ще се сетят за нас. Повечето Българи отдавна спазват богота главно фирмите развалят дисциплината с баничарките
Отговори
 
+2
 

Положителни: 9  Отрицателни: 7

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

В най бедните държави Молдова македония и България се продават най много дачии защото на тези пазари нови коли се купуват предимно от бизнеса. ... Румъния и Мароко са производители на баничарките дачия
Отговори
 
+11
 

Положителни: 11  Отрицателни: 0

от: Русия ( преди 10 месеца )

Естествено, както винаги сме сред най-бедните "Молдова, Македония и Мароко"
Отговори
 
+5
 

Положителни: 8  Отрицателни: 3

от: Дошовица ( преди 10 месеца )

Покажи Коментара
Коет си е на сметка, си се купува!

По няколко стотин автовоза се купуват само от фирми! Тези коли не са за лична употреба! Това е скапан японски чиреп, роб, дръгел.

Поздрави от щутгард!
Отговори
 
 -18
 

Положителни: 7  Отрицателни: 25

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Да затова европейците от години се опитват да направят сериозна инвазия в САЩ ама не им се поолучава?
Те в САЩ, япония и т.н. са недоразвити, защото не карат гоуфу нали?
Отговори
 
+8
 

Положителни: 12  Отрицателни: 4


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising