IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota е лидер по продажби в най-много държави

Volkswagen и Ford заемат следващите две места в тази класация

Toyota е лидер по продажби в най-много държави

Британската статистическа агенция Regtransfers публикува свое проучване за това кои марки се продават най-добре в отделните държави по света. Резултатите са за 2016 г., като в тях влизат както леки коли, така и лекотоварни автомобили. Лидер в най-много държави - 49, е компанията Toyota.

Toyota е лидер по продажби в най-много държави

Картата е доста шарена (виж я в голяма резолюция), но ясно показва, че японският производител е далеч пред всички останали. На второ място е Volkswagen, който заема първо място по продажби в 14 страни, а на трето се нарежда Ford. Американската марка печели в 8 държави.

В България, както е известно, най-добре се представя Dacia. Румънската марка е лидер още в родината си, както и в Молдова, Македония и Мароко.

Любопитното е, че според проучването на Regtransfers през 2016 г. в цял свят са продадени 88,1 млн. нови коли. В същото време друга агенция - JATO Dynamics, още през февруари обяви резултат от 84,2 млн. бройки.

Снимка: Regtransfers
 

0 от 500
  • #17
    34 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ...и най дървената...
  • #16
    42 rate up comment 4 rate down comment
    ..... ( преди 6 години )
    Тойота си остава най-надеждната и здрава кола някога произвеждана.
  • #15
    37 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    По концерни само ВАГонетки, като теб могат да смятат. Законите в г.йропа се пишат специално за селската марка, за да може да купува други марки и да се разширява не със собствени постижения, а с постиженията на другите. Смятай колко марки са под шапката на Фолк с Ваген и сметни колко са в Тойота и ела да си говорим. Тойота сами мачкат немските кренвирши направени от тоалетна хартия. Лошото е, че са кремвирши от тоалетна хартия употребявана. Смятай за какво говорим. И китайците ги разбраха...
  • #14
    43 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тойота действително е лидер там, където няма Ауди Билд, няма я немската пропаганда и измама. Лидер е там, където немските кошници ще са винаги в сервиза порадил липсата на пътища. Те в европа, където има пътища са непрекъснато в бокса, а какво остава където условията са много по-сложни и тежки. Ако отидете на сафари в Африка или на пустинно пътешествие, няма да се возите на нищо различно от японско. На полюсите, тайгата и където се сетите също. Иначе до МОЛ-а може домакините да ходят с немско.
  • #13
    38 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А Тойота е лидер в държави от 3тия свят, бедни, скръндзави и латиноси...
  • #12
    40 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А ВАг е лидер в държавите, където върви измамата и манипулацията и помпят продажбите, както преди години ги бяха изловили и естествено нищо не им направиха. та така станаха и първи по продажби миналата година де, някой да не си е помислил нещо друго!
  • #11
    37 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всъщност по-голям *** от неуспелия *** Костов просто няма. Тоя направо ни разказа играта. Най-мутренските години и преразпределение на капитала беше при него неуспелият кандидат комунист, агент на КГБ, завършил школата им и управлявал в тяхна полза. Най-голямата далавера беше продажбата на нефтохима на руснаците, БГА на руски евреи, както и БТК. Другите далавери да не ги изброявам, че са безчет и няма да ми стигне времето и мястото. Спомнете си за Сапио само и ще ви стане ясно!
  • #10
    40 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ДермУкрата Мавъра изгони Ровър. Имахме уникалният шанс за втори път да започнем собствено производство на автомобили и да си направим собствена марка. Ровър искаха да изнесат всичкото си производство. Бяха готови всичките поточни линии, машини и оборудване да ги вкарат у нас и да почнат здраво производство, защотото на острова ги бяха насмели с данъци. Нашите мутри Костов, министър 10% и сие обаче им поискаха прекалено много и далаверата умря. Така, че не ми говорете за *** в този случай!
  • #9
    41 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В Туркменистан номер едно е Мерцедес !е тия са си надвили яко на масрафа - няма емирства ням пет лева са семки !
  • #8
    45 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какви англичани от Варна?Къде по света в момента се произвежда Ровър?Къде по света в момента се произвежда модел на Ровър, който е по-стар като концепция и нетехнологичен от Лада 2107?Сещаш ли се какво се произвеждаше във Варна?Едно нищо, приличащо на югославската Застава!