IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A4 и A5 се провалиха на тест за разход на гориво

Компанията спира продажбите на бензиновите версии на двата модела в Европа

Audi A4 и A5 се провалиха на тест за разход на гориво

Два от моделите на Audi – A4 и A5, както и техните спортни модификации S4 и S5, са се провалили на тестове за получаване на сертификат за разхода на гориво и вероятно ще бъдат спрени временно от продажба, съобщава изданието Motoring.

Audi A4 и A5 се провалиха на тест за разход на гориво

Според информацията, проблемът е в старт-генератора, който се появи при 2,0-литровия бензинов турбомотор на A4 и A5. Представител на Audi е обяснил пред австралийското издание, че тази функция повишава разхода на гориво при тестове по метода NEDC с 0,2-0,3 литра. При използване в стандартни условия на пътя автомобилите запазват заводските си характеристики.

Въпреки че детайлът е доста дребен, германските власти са отказали да издадат сертификационни документи за бензиновите версии на двата модела и продажбата им в 27-те страни от ЕС ще трябва да бъдат преустановени, като изключение ще направи единствено Швейцария. Според Motorimg, продажбите могат да бъдат възстановени след 2 месеца.

Audi A4 и A5 се провалиха на тест за разход на гориво

Що се касае до моделите S4 и S5, то при тях проблемът е с 3,0-литровия турбомотор. Там обаче ситуацията е далеч по-проста, като единствено трябва да бъде препрограмирано електронното управление на двигателите и те ще влязат в нормите. Тъй като интересът към тези два модела е доста по-малък от този към A4 и A5, техните продажби няма да бъдат спирани.

Снимки: Audi

Тагове: audi a5 audi a4
0 от 500
  • #30
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Еми те дори и не са 95 октана. Били са евентуално в рафинерията, ама и това е спорно. Нафтата я наливат леко стоплена, та да ти сипят по малко и те тека...
  • #29
    0 rate up comment 0 rate down comment
    gs6 ( преди 6 години )
    на моя джип пише 7,5 ама си чуква поне 10..така показва ама може да харчи и повече всички мамят
  • #28
    5 rate up comment 3 rate down comment
    ау-у-у-у! ( преди 6 години )
    Какъв "ужасен"проблем са тези 0.2 кг спрямо каталожните данни! Направо катастрофален,сравнен с отзоваването на 1.15 млн. Хонди с опасност от самозапалване,или 760 хил. Тойоти с ръжда на задния мост,водещ до счупване в движение! Или с 100 млн. автомобили с аербеговете убийци на Таката.
  • #27
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Hgfg ( преди 6 години )
    Сорта петрол не е фактор за смотания бензин на колонката...95 октана са си 95 октана дали от Брент или Урал...
  • #26
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ,заредиш с "качествен" български бензинец и хоп-5-6 кила горница от каталогаБензинеца ни не е български бе пич.Нефтохим работи по стара съвеЦка технология с руски петрол сорт Урал, който е некачествен.Взимаш некачествена суровина, преработваш я със стара технология и резултатът е такъв - поредния руски ***, но пък на висока цена при двойно по-малък акциз отколкото в другите държави.Това обаче е друга тема.
  • #25
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 6 години )
    От 6 до 7.2 са си 20%!
  • #24
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Пецата ( преди 6 години )
    TDI - WARS
  • #23
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вие ги погребахте с почести, бафти :)Горките вагЕни,напрао ги разковахте.
  • #22
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Междуградско по книжка - 6.0. Реално (основно магистрала) - 7.2. Доста малка разлика."Даденото междуградско си е при 90 км/ч. Магистрала е съвсем различно, разхода си е абсолютно точен! Иначе на магистрала може и с 200 км/ч да караш, въобще не е меродавно
  • #21
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Закривайте к0чината!От където и да е погледнеш все мирише. Не мирише, а направо си вони. Тези се 0cpaха по абсолютно всички възможни параграфи. Ако в нещо все още не са се 0cpaли в нещо ще ми е интересно да го науча. Аз лично не се сещам. Странното е само, че все още имат фенове, които да им купуват двойните Keнeфи. С колко ли болен мозък трябва да си, за да го направиш при условие, че всички, дори и германците доказват непрекъснато, че ВАГ са ***.