IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хамилтън спечели у дома, стопи аванса на Фетел

Двойна победа на Mercedes, Себ спука гума в предпоследната обиколка

Хамилтън спечели у дома, стопи аванса на Фетел

Люис Хамилтън спечели за четвърти пореден път Гран при на Великобритания и общо за пет домашния си старт на „Силвърстоун”, но тази победа може да се окаже много по-важна от всички останали.

Хамилтън спечели у дома, стопи аванса на Фетел

Само за едно състезание Хамилтън, който беше начело от старта до финала, успя да стопи аванса на Себастиан Фетел начело на класирането на 1 точка, а германската звезда на Ferrari спука гума в предпоследната обиколка и се смъкна от 4-о на 7-о място, като мина и през бокса за нов слик.

С днешната си победа Хамилтън се изравни с легендата Джим Кларк, който също има победи в това състезание. Валтери Ботас, който тръгна девети, завърши втори и направи победата на Mercedes двойна, а последното място на подиума зае Кими Райконен, който също имаше проблеми с колата, но въпреки това се движеше пред Фетел.

На старта Хамилтън се изстреля напред, а Фетел загуби третото място от стартиралия до него на втора редица Макс Верстапен с Red Bull. След това германецът и Макс проведоха оспорвана битка зад Хамилтън и Райконен, но 4-кратният световен шампион не успя да мине напред. Наложи се да бъде повикан по-рано в бокса и пресичащата стратегия проработи, като беше допълнена и от забавянето на механиците на Red Bull при смяната на гумите на Макс.

В това време Ботас си пробиваше път напред и настигна първо Фетел, който вървеше трети, а след това и Райконен, който пък имаше проблеми с гумите. Финландецът ги изпревари и двамата, като атаката срещу Себ дойде на завоя „Стоу” в 43-ата от общо 51 обиколки.

После дойде успешното изпреварване и на Райконен, който трябваше да спира в бокса за нови гуми, а Ботас излезе втори, на 14 секунди зад Хамилтън. След проблемите на Фетел четвърти завърши Верстапен, следван от съотборника си Дениъл Рикардо, който спечели 14-и позиции, за да завърши пети.

Топ 6 допълни Нико Хюлкенберг с Renault, който остана на 2 секунди от Рикардо, а място в Топ 10 намериха още Фетел, пилотите на Force India Естебан Окон и Серхио Перес, както и Фелипе Маса с Williams.

Тагове: mercedes
0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "А хамилтън е посредствен пилот в сравнение с половината каращи в останалите отбори. "Хаха, това е вица на годината. Респект. Пилот с 67 победи е посредствен, дай боже всекиму Хамилтън стана шампион с един безкрайно слаб Макларън, побеждавайки бившия шампион и негов съотборник Алонсо. Както и да е. Спорове с гледащи друга ф1 е безсмислен
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 6 години )
    Не съм фен на Хамилтън, но не бих казал че е посредствен. Освен това Ботас съвсем не е новеак - това му е 5-и сезон във Ф1.
  • #5
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Конфигурацията на болидите на двете марки са доста различни и така на някой писти едните са с предимство на другите - други. Въпроса е на кой ще му се случат повече "лоши" неща.А хамилтън е посредствен пилот в сравнение с половината каращи в останалите отбори. Като качества не показва нищо особенно. Крепи се на по-добрата кола, но миналия сезон го би съотборника му, а сега Ботас прави страхотни състезания и може и да го опердаши и той, нищо че няма много опит в Ф1.
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Йори ( преди 6 години )
    С променлив успех за двата водещи отбора върви шампионата. Сега ще видим на Хунгароринг какво ще се случи, защото нали твърдят, че шасито на Ферари се държи по-добре на по-бавни писти с много завои, а унгарската е точно такава. В Лондон Ферари не успяха да изхитрят физичните закони с гумите и изядоха дървото. Мерцедес също са правили левашки грешки в тактиката, та ще видим. Иначе да, с много по-малка от минали години дистанция, но Мерцедес все още са по-напред от Ферари и компания преследвачи.
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Ыыыы ( преди 6 години )
    Тъмнозелен!
  • #2
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Както спомена Алонсо, че Силвърстоун е пилотска писта, спечели най-добрия за 4ти пореден път!Мерцедес изчистват проблемите и до края вероятно няма да имат стигане. Ферари изпуснаха момента...На другия полюс No Power за пореден път...
  • #1
    12 rate up comment 3 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 6 години )
    Мерцедес напипаха ритъма и за 4-ти път ще спечелят всичко. Просто са недостижими, дори и за Ферари (само респект и за тях).Виждаме и при производителите кой е на първо място.В следващото състезание очаквам Фетел да сдаде първото място.