IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche решава до две седмици за Формула 1

Компанията едва ли ще последва Audi във Формула Е

Porsche решава до две седмици за Формула 1

Бъдещето на състезателната програма на Porsche ще се реши до края на месеца, съобщиха от компанията, а изявлението дойде насред най-сериозните слухове от доста време насам, че германците ще напуснат Световния шампионат за издръжливост (WEC) и „24 часа на Льо Ман”.

Porsche решава до две седмици за Формула 1

В последните седмици все по-упорити стават информациите, че Porsche ще се насочи към Формула 1, където ще се върне като доставчик на двигатели, като се смята, че шансовете на марката да се появи във Формула Е са доста по-малки, като се има предвид, че Audi потвърди миналата седмица, че купува тима на Abt.

„Ще вземем решението преди края на юли – заяви шефът на тима на Porsche в WEC Андреас Зайдл. – Но не мога да ви кажа нищо повече, сега ни предстоят „6 часа на „Нюрбургринг” и не можем да се разсейваме с други теми.”

Компанията е поела ангажимент да се състезава в WEC до края на 2018 година, след като удължи първата си 3-годишна програма в шампионата, стартирала през 2014. В края на миналата година от WEC се изтегли Audi, а Volkswagen закри заводската си програма в световния рали шампионат (WRC), като и в двата случая става въпрос за решения за икономия на средства, наложени от пораженията от глобалния скандал „Дизелгейт”.

От Toyota заявиха, че в момента не могат да коментират как би се отразило на тяхната програма в WEC евентуалното напускане на Porsche. Шефът на японския тим Паскал Васелон потвърди, че компанията остава в WEC и Льо Ман и догодина, но допълни, че липсата на Porsche „ще е проблем”, без да навлиза в подробности.

Тагове: wec toyota porsche
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    cry ( преди 6 години )
    Много ясно, че Порше ще напуснат Льо Ман. То с тази Койотска koнкyренция нямат никакъв стимул за победа. Японците опропастяват всяко състезание до което се докопат.
  • #3
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те Тойотите пак,че изобщо са завършили.За съжаление не можах да го гледам състезанието,но явно доминацията на Порше продължава.Тойота продължават да са посредствени участници.Няколко години Ауди ги мачка,сега Порше ги гази.В общи линии нормално.
  • #2
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Днес на Нюрбургринг, пак ядоха бой Тъпотка!Двойна победа за Порше, с битка на двата болида до края, Тойпта на 3то място на повече от минута, а тази на 4то място на 5 обиколки!Порше се върна след 17г отсъствие през 2014, и последваха 3г доминация, 2015, 2016, 2017...печелене на 3 поредени ЛьоМана, и сега отиват към 3ти пореден WEC шампионат
  • #1
    21 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е,ако Порше се оттегли от WEC Тойота най-после може и да спечели 24 часа Ле Ман.Стига да не се върне някой друг немски отбор.