IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

TVR отново подсказва за новия си модел

Британците с първа премиера от 12 години насам

TVR отново подсказва за новия си модел

За първи път от 12 години насам класическата британска марка TVR ще представи нов автомобил и това ще се случи през септември. Вече се знае, че бъдещият модел ще е с V8 двигател, както ще развива над 320 км/ч.

TVR отново подсказва за новия си модел

А от британската компания продължават да подхранват интереса на медиите и феновете с прецизно дозирана информация за новия автомобил. Това стана с появата на изображение на предницата на автомобила, която е издържана в ретро стил и сериозно напомня един от легендарните модели на TVR – Griffith.

TVR отново подсказва за новия си модел

В същото време британските медии спекулират, че е възможно новият модел да получи точно името Griffith, тъй като това название е било запазено от компанията в местното патентно ведомство. Но всичко ще стане ясно на 8 септември, когато е премиерата на фестивала Гуудууд Ривайвъл.

V8 двигателят е производството на компанията Cosworth и има работен обем 5 литра. Агрегатът ще работи с 6-степенна механична трансмисия.

Автомобилът е разработен съвместно с компанията на Гордън Мъри, който потвърди, че ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за по-малко от 4 секунди. Освен това Мъри поясни, че теглото на колата ще е под 1250 килограма, а цената в Европа ще стартира от 103 000 евро.

Снимки: TVR

Тагове: tvr tvr griffith
0 от 500