IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

След умен кросоувър Lynk & Co ще направи и спортен модел

Вторият SUV на китайците е ориентиран към младежката аудитория

След умен кросоувър Lynk & Co ще направи и спортен модел

Китайската марка Lynk & Co, която е собственост на концерна Geely, разработва нов кросоувър под името 02. Това разкри вицепрезидентът на бранда Ален Висер, цитиран от изданието Auto Express.

След умен кросоувър Lynk & Co ще направи и спортен модел

„Ние виждаме как все повече и повече млади хора се насочват към компактните всъдеходr. Това са автомобили, които им позволяват да пътуват удобно с приятели и в същото време правят впечатление”, обясни Висер.

Топ-мениджърът не даде други подробности за кросоувъра, но уточни, че той ще се появи веднага след излизането на модел 01. Този автомобил на свой ред се позиционира като „умен кросоувър”, а продажбите му в Китай ще стартират до края на годината. В Европа и САЩ машината ще се появи едва през 2019 г.

След моделите 01 и 02 китайците ще предложат и 03, който ще представлява седан. Той също е ориентиран за вътрешния пазар, като все още не е ясно дали ще се предлага в Щатите и Европа. За него се знае, че ще получи 1,5-литров бензинов мотор с 3 цилиндъра и мощност от 180 к.с.

Що се касае до кросоувърите, те ще бъдат оборудвани с 2,0-литров бензинов двигател, развиващ около 240 к.с. Ще има и хибридна версия, в чиято основа ще е 1,5-литровият бензинов мотор. Той ще бъде подпомаган от електрически двигател, като мощността на целия агрегат ще е 220 к.с.

Снимка: Lynk & Co
 

Тагове: suv geely lynk&co
0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Супер полезно инфо - ама ако живеехме в Китай. Дайте по тая логика инфо за Всички модели на Ху-йдай, Ху=явей, Ксяуми, Чан-чун и всички подобни "велики" брандове:)