Вход   Регистрация

Най-абсурдният пътен инцидент в историята

Най-абсурдният пътен инцидент в историята
 

Какво се случва, когато превозваш пълен товар слузести змиорки

Сцената изглежда малко като кадър от "Ловци на духове", отбелязва National Geographic. Но всъщност си е съвсем истинска пътна злополука на едно шосе в американския щат Орегон. Само причинителят е необичаен: пълен багажник с екзотични морски змиорки, които под влияние на моментен стрес отделили огромни количества слуз.

Най-абсурдният пътен инцидент в историята
Снимки: Щатска полиция на Орегон

Това е стандартна защитна реакция на тези риби от семейство "Миксини", които в Северна Америка се наричат още "слузести змиорки". Те са дълбоководни, хранят се с мърша, и са единствените животни на планетата с череп, но без гръбнак. При опасност всяка миксина може да отдели внушителни количества слуз, за да отблъсне потенциалния нападател.

Според полицията миксините са били на път за Източна Азия, където се смятат за деликатес. В Орегон има няколко развъдника, които ги експортират за Южна Корея.

Най-абсурдният пътен инцидент в историята

"Слузта", отделяна от миксините, е всъщност сложен гел, който е силно лепкав и запушва хрилете на нападащите ги хищни риби. В случая обаче е залепнал трайно за пътя и за най-близките до инцидента автомобили, и местната пожарна прави отчаяни опити да го отмие. А ние просто нямаме търпение на видим какво са записали полицаите в графата "причина за катастрофата".

Най-абсурдният пътен инцидент в историята

 

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 3 )

Напиши коментар Влез

от: Анонимен ( преди 9 месеца )

кефи ме как под статията ми излизат обяви само на бмв-та (слузести масларници със собственици с интелект на безгръбначните същества от историята)
Отговори
 
+5
 

Положителни: 8  Отрицателни: 3

от: Ироничен ( преди 9 месеца )

Сякаш богинята на сополите е минала оттам....
Отговори
 
+8
 

Положителни: 9  Отрицателни: 1

от: Jop ( преди 9 месеца )

И мене като ме хванат за змиорката, започва да отделя слузеста течност.
Отговори
 
+13
 

Положителни: 19  Отрицателни: 6


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising