IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

България с принос за големия скок на продажбите на Lada в Европа

За 6 месеца руският производител записа увеличение с 31,7%

България с принос за големия скок на продажбите на Lada в Европа

Ръстът на продажбите на руската марка Lada в страните от Европа за първите 6 месеца на 2017 г. продължава да се увеличава, съобщава агенция Автостат. Принос за това има и пазарът в България.

България с принос за големия скок на продажбите на Lada в Европа

Според анализаторите, основна роля за това играе седанът Lada Vesta. За първото полугодие на Стария континент са продадени 2500 бройки от всички модели на Lada, което е с цели 31,7% повече от миналата година. Само за юни са продадени 2568 нови коли, което е ръст с 13,6%. За сравнение, през май бе отчетен спад с 2,6%.

Счита се, че причините за увеличението на продажбите се дължио основно на излизането на марката на три нови пазара – Германия, Унгария и България. Колко точно автомобили Lada са продадени у нас, не се съобщава.

Специално за европейския пазар Vesta бе сериозно модернизиран. Нейният 1,6-литров бензинов мотор вече отговаря на стандарт Евро-6. Променен е и салонът на автомобила, а в оборудването са включени няколко нови функции. Сред тях са осветление на задните седалки, осветяване на приборния панел и датчик за налягането в гумите.

Снимка: AвтоВАЗ
 

Тагове: lada vesta
0 от 500
  • #19
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма такъв двигател 1.6 110 коня. Предполагам говориш за 114, а той е на Нисан от преди 20г. А не е ли нормално при положение,че все пак лада е част от концерна платформата на веста да се разработва и от французи.Специално за децата на които не им е ясно обяснявам-нова платформа означава да не използваш стари компоненти от автомобил отпреди 10г както правят дачия - b0 и на нея се прави всичко.
  • #18
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Москва ( преди 6 години )
    Ладата е повече руска отколкото Тислата американска, така че може да намалите наркотиците.
  • #17
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Минала покрай руска, просто Рено Русия. Тия направо завладяха европейския пазар, Рено, Нисан, Лада, Дачия, Смарт, само Инфинити все още се представя сравнително зле.
  • #16
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    75% части на Дачия.
  • #15
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Има невероятен ръст. Миналата година са продадени 2бройки а тази 8. Демек 400% ръст в продажбите.....
  • #14
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Да помислим ( преди 6 години )
    Преди броени дни от Лада представиха комбито на Веста и крос версията на същата кола,цената ще е с около 2-3хилки нагоре за крос весрията евро6. Да кажем макс 25 хил. За същото изпълнение с много по-слаб мотор Дачия иска същите пари за Логан stapway. Ладите ще се предлагат и с метан в България. Кое е по-рентабилното?
  • #13
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не знам за вас, но за мен статията е фейк! Българите десетилетия са тествали "добрите" качества на Лада. Днес повече хора предпочитат стара западна кола, пред нова Лада. И има защо!!! Кой луд за такива пари ще вземе нова Лада, когато си взема западна, много по-качествена, макар и 2-ра ръка! Но, се срещат и такива! Сбъркан народ колкото щеш!
  • #12
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Лада Веста си е на чисто руска платформа и ако се позаинтересувате преди да пишете ще го разберете сами. Както колегата по-долу е написал единствено ръчната скоростна кутия е на Рено. Двигателите 1.6(106 к.с) и 1.8 (122 кс.) също са производство на ВАЗ. Имат и роботизирана кутия, но нея не я хвалят изобщо. Цена в лукс изпълнение 22 хил лв. Друг е въпроса с Лада XRAY - това си е Дачия Сандеро, но доколкото знам все още не се продават в Европа.
  • #11
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Колата е страхотна.Грозните голфове ще станат красиви отвътре чак след 100 години.
  • #10
    16 rate up comment 15 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 6 години )
    И кво искаш да кажеш че тва не е на Рено а руснаците са го измислили.Пич руснаците сами дори пейка е трудно да сглобят!Това си е чиста разработка на Рено.Ако бяха руснаците още щяха да произвеждат Лада 110.Моля ти се!Толкова са некадърни горките!