IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 1 млн. коли на Daimler са с манипулирани дизелови двигател

Сред тях има луксозни модели на Mercedes-Benz и товарни автомобили

Над 1 млн. коли на Daimler са с манипулирани дизелови двигател

Германският концерн Daimler е обвинен в продажбата на повече от 1 млн. автомобила с дизелови двигатели, чиито екологични резултати са били манипулирани от производителя. Това съобщава немският местник Sueddeutche Zeitung, който се позовава на заповед за обиск, издадена от прокуратурата в Щутгарт.

Над 1 млн. коли на Daimler са с манипулирани дизелови двигател

Според информацията на изданието, машините са продадени в Европа и САЩ, като те се оборудвани със софтуер, който позволява намаляването на вредните емисии по време на тестове. Сред превозните средства има както луксозни модели на Mercedes-Benz, така и товарни автомобили. Всички те са произведени през периода 2008-2016 г.

Прокуратурата вече е отправила запитване към ръководството на Daimler за автомобилите, оборудвани с двигатели OM 642 и OM 651, за които има съмнения, че използват софтуера за намаляване на емисиите. Твърди се, че разследването е и срещу компанията Bosch, с чиято помощ е създадено устройствто.

Над 1 млн. коли на Daimler са с манипулирани дизелови двигател

Изданието допълва, че в момента властите обсъждат възможността за забрана на използването на превозните средства на концерна, които са продадени в Европа. Представител на Daimler отказа да коментира обвиненията, като обяви единствено, че производителят сътрудничи на властите в разследването.

Снимки: Mercedes-Benz
 

Тагове: daimler
0 от 500
  • #33
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Мемфис ( преди 5 години )
    Новият мотор на Мерцедес OM 654 има показатели на отработените газове два пъти по-ниски от допустимите по Euro 4. Струва ми се, че с тези скандали просто разчистват пътя на по- скъпите електромобили,които са бъдещето, но има още много проблеми по тях.
  • #32
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Мемфис ( преди 5 години )
    Не много рядко при измерване емисиите на отработените газове се оказва, че газифицираните екологични бракми СЪЩО не могат да покрият и най -рехавите норми на нашите ГТП.Така, че не плюйте по германците, те произвеждат най-савършенните мотори!
  • #31
    4 rate up comment 2 rate down comment
    KLASIKA ( преди 6 години )
    Евала за Achtung !!!Бензиновите и дизелите двигатели достигнаха своя капацитет за харчене!!!!Край ,това е !!!И хибридите харчат 10 на 100 градско !!!Това е!!!Гейчетата на бюрата да слезнат на земята!!!Едно е да искаш,друго е дали е възможно,а трето и четвърто е........-това е!!!Бъдещето не е и на електричките!Просто в момента взимат парите на ***!!!Сключено е споразумение с шейховете докато не свърши петрола,да не издават с какво ще работят колите!още ги изпробват!Това е!Добитъка е глупав и вярва и клати глава като ***.........-ужас!!!!
  • #30
    7 rate up comment 0 rate down comment
    doc ( преди 6 години )
    Когато от Тойота взема моментално мерки дори за най-дребния измислен проблем,например със стелките/после се оказа,че няма нищо вярно в това/,немските тарикати си траеха като глухи *** в мисир!Това говори много за морала на едните и другите!
  • #29
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Achtung ( преди 6 години )
    Аз пак ще се повторя, но няма Дизел без значение, на кой производител, който да покрива нормите при реална експлоатация, същото важи и за много от бензиновите двигатели. Проблема идва от не правилни и некадърно написани регулации нямащи нищо общо с реалността, тоест от Брюкселските зелки.
  • #28
    3 rate up comment 3 rate down comment
    METAXA ( преди 6 години )
    Мерцедес и без манипулации може да баде това което е - най-добрите автопроизводители в широк мащаб .Но от морална гледна точка срам и позор - все едно дауличат световен шампион в употребата на допинг !
  • #27
    8 rate up comment 2 rate down comment
    thegangstagentle ( преди 6 години )
    много интересно значи. Туарег е повдигнат Голф, Вейрон е раздут Голф, А4 е Голф, а Беемве с всичко на Тойота няма да е Тойота, така ли?
  • #26
    7 rate up comment 3 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Това е залеза на дизела като технология. А че Мерцедес като цяло е готин автомобил, за мен спора е излишен.
  • #25
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ауууу това не е възможно германци да направят такава невиждана в историята измама!
  • #24
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Мрън мрън ( преди 6 години )
    Номер едно сме да злорадстваме и плюем.Повечето от вас и един пирон не могат да заковат, а говорят за двигатели.