IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S срещу Toyota Supra с 1000 к.с. (ВИДЕО)

Машините премерват сили в два варианта на ускорение

Tesla Model S срещу Toyota Supra с 1000 к.с. (ВИДЕО)

Най-мощната версия на Tesla Model S – P100D, и доработена Toyota Supra с турбомотор се изправиха една срещу друга, за да определят коя ускорява по-бързо. Видео с двубоя бе публикувано на канала DragTimes.

Tesla Model S срещу Toyota Supra с 1000 к.с. (ВИДЕО)

Двете машини си пробват сили при старт от място, както и при тръгване със скорост от 50 мили в час (около 80 км/ч). В първия случай електромобилът е безапелационен победител,    но във втория печели „Тойотата”, която първоначално изостава.

Трябва да се отбележи, че Model S е „обут” със стандарните си гуми, докато неговият съперник е със сликове. Японската кола обаче е оборудвана с механична скоростна кутия, а мощността на нейния мотор след поставянето на турбина е 1000 к.с.

Стандартно Tesla Model S P100D разчита на два електромотора и комплект батерии с капацитет 100 кВт/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч при активиран режим Ludicrous отнема 2,5 секунди.



Снимка и видео: DragTimes
 

Тагове: tesla model s toyota supra
0 от 500
  • #41
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ей стига сте засягали жорката все пак той кара много мощен мотор 1.9tdi 90кс но кюнеца отзад му дава 500 коня си мисли той.Българите били големите тунаджии щото тук имало коли които на 1/4 моля да с под 10сек, но колко от тях имат разрешение за движение по пътищата? Или любимия ви въпроа, за колко минават Ринга тиянашите 9 секундни драгстери? Май няма да издържат докрая на пистата. Не само Жорко е ходил на драг състезания в България
  • #40
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Най-доброто от 90-те - набримчена спортна кола срещу семейна лимузина от 2017. :) Все едно гледам Нокиа N97 срещу първия iPhone.
  • #39
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жорко, оправи ли изпаритела на газовото, че толкова си се газирал тука и си се комплексирал от електричките?Аре бегай да сложиш за 5 лв. газ на бензиностанцията и ходи с останалите 5 лв. да си вземеш една шкембе чорба с много чесън и 2 бири да се саферясаш малко, че много неадекватен си нещо! Електричките моето момче не са за всеки. Трябва обаче да имаш и нещо между ушите, за да го разбереш.
  • #38
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Жоро ( преди 6 години )
    Ти сигурно живееш в някое забито село за да правиш такива изказвания - за гси-та!Смешен и жалък си ти!Явно е че нямаш никаква идея за постигнатото от българските тунери, но си лалаш! Да те светна, че в Бг отдавна има коли с времена под 10 сек на 1/4 миля,ако изобщо разбираш за какво говоря!Не говори никой на американците, а на лаладжий като теб,дето не различават шпонка от шпилка, но иначе са много компетентни в автомобилен форум! Електричките са много хубави, колкото може да е хубава една чек..
  • #37
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Жоро ( преди 6 години )
    Много ми е интересно, колко от електо-феновете дето говорят за ускорения и плюят по бегачките с двг имат/са имали бегачки! Щото съм сигурен, че няма такива! И мощна електричка може да достави някакво удоволствие, както може да си доставиш удоволствие с ръката си, ама изобщо не е същото като да си го доставиш удоволствието с жена, и съответно с яка бегуна с двг!! Електричката не може да замести кола с двг в много отношения!
  • #36
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Отказал се купувач ( преди 6 години )
    Теслите уУж ги проектират умни хора но май ги сглобяват полу-амеби. Качих се в тесла model s 75d( с цел да я купувам, цената от малко над 1000 долара на месец ме устройваше перфектно). Пълен потрес. Всички панели пукаха при натиск а мултимедията забиваше ужасно когато тръгнах да пипам настройките на седалките. Да колата определено е много бърза но за тези пари не си струва риска.
  • #35
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Жоро ( преди 6 години )
    Ама какви ластици разпъва прастарата и допотопна супра като захапе, на мега-гига-хипер електричката,А! Електричарчета, след малко започва нощната тарифа, подгответе щепселите .....но всъщност вие нямате електрички, нали! Само си лалате, няма лошо, други през това време си правят кефа с двг пък вие зяпайте снимки на електрички...
  • #34
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тая Супра върви с професионален механик, докато теслата е серийна кола и хората ходят до магазина с нея и междувременно наказват тойоти.
  • #33
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Драскачите тук са голямата работа да си карат супер спортни автомобили с 74 конски сили на газ по дупките на невероятните български пътища щото имат много кешовица и бензин в гащите
  • #32
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Супрата е много стара затова няма никакви електроники и не може да тръгне като хората. Да се сравнява 30 годиша кола с нова е тъпотия.