IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лимузината на Путин ще получи най-мощния двигател в историята на Русия

Ясни са всички агрегати за автомобилите от проекта „Кортеж”

Лимузината на Путин ще получи най-мощния двигател в историята на Русия

Появилите се напоследък твърдения за проблеми с финансирането на проекта „Кортеж”, който трябва да направи новата лимузина за руския президент, бяха категорично отречени от компаниите, работещи върху автомобила. Нещо повече – те разкриха нови подробности не само за колата на държавния глава, но и за останалите машини, които са предназначени за помощния персонал и охраната.

Лимузината на Путин ще получи най-мощният двигател в историята на Русия

Пред агенция ТАСС началникът на отдела за развитие на перспективни технологии на НАМИ (Държавния научен център на Русия) – Кирил Казмирчук, обяви, че лимузината на Путин ще получи най-мощния двигател в историята на руското автомобилостроене. Това е V12 мотор с мощност 850 к.с. Той бе показан през миналато лято, но тогава се твърдеше, че мощността му е 860 к.с., а максималният въртящ момент 1470 Нм.

По думите на Казмирчук, в гамата мотори ще влязат още редови 4-цилиндров агрегат с 250 к.с., както и V8 с 650 к.с. Малкият двигател, както и V12 за лимузината на президента, са самостоятелна разработка на НАМИ, докато V8 агрегатът е правен съвместно с Porsche Engineering.

За двата по-големи мотора е предвидена 9-степенна автоматична скоростна кутия, докато за малкия ще се използва друга трансмисия. Двигателите V12 и V8 ще се предлагат също така и за бъдещия всъдеход, докато 4-цилиндровият агрегат е предназначен за минивана.

Лимузината на Путин ще получи най-мощният двигател в историята на Русия

Федералната служба за охрана трява да получи 14-те готови машини до края на годината. От прес-службата на Владимир Путин вече обявиха, че той е имал възможността да види лимузината, като дори се е качил в нея, но от съобръжения за сигурност президентът все още не е возен в колата.

Снимки: НАМИ

0 от 500
  • #18
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Москва ( преди 6 години )
    Ей така както не могат да праввят, Лада Веста е най-яката в класът си.
  • #17
    1 rate up comment 3 rate down comment
    препоръка ( преди 6 години )
    МНого е важно да няма вредни скенери маскирани като дневни светлини.проникващи масови убиици и нашественици ги ползват з а трайно повреждане на земята ни..Увреждащи със скенери/лед лазерни и ксенонови/ земята се маркират трайно за наказания след смърта.
  • #16
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Учителя ( преди 6 години )
    като не можеш да направиш кола по-добре не се захващай. Руските коли са позор за автомобилостроенето...
  • #15
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    До предния, това всичко е така, ама какво общо има това с колите!? Ние тук коментираме автомобили и факт е, че руснаците не могат да произведат свестен автомобил. А това горе на снимката ще е поредният провал. Нищо лично към руснаците, но просто не стават.
  • #14
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хубава, лоша, незнам си каква, руснаците правят, а ние само лаем. Инвеститорите ни заобикалят и никой не желае да инвестира в угасващата ни държава, но в същото време да плюем сме много добри. И то да плюем по тези, заради които в момента съществуваме и не сме турски вилает, какъвто ни готвят без война отново да станем. Новите ни господари нямат сметка да съществуваме. 500 г. не успяха да ни претопят,а сега за 25 г. демокрация българите сме наполовина. Най-бързо изчезващия народ в света сме
  • #13
    16 rate up comment 1 rate down comment
    thebrainless ( преди 6 години )
    Всяка прилика с Роуз Ройс е напълно случайна и неволна :D
  • #12
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    титлата "най-мощният двигател в историята на руското автомобилостроене" не е кой знае какво постижение тъй като говорим за нещо с над 300 кс. , но пък ако е наистина самостоятелна разработка , това наистина ще е първият такъва автомобилен двигател в историята на Русия и СССР .За финансиране на проекта може да се проведе референдум из азербайджанските петролни полета , които искат да се присъединят към РФ .
  • #11
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Путин вече е на 60+ години, скоро ще хвърли топа и няма да доживее руска кола с 850коня... руснаците само на картинки правят автомобили в последно време.
  • #10
    19 rate up comment 14 rate down comment
    мармот ( преди 6 години )
    Тате ще ми купи колело , ама друг път ! Аман от тези "партенки" , я за путиновата кола , я за някакъв супер кораб , я за нЕкво невиждано оръжие , а бе руснак автомобил не може да направи, ФАКТ !
  • #9
    19 rate up comment 16 rate down comment
    Руснак ( преди 6 години )
    А българите нали са много умен и интелигентен народ, затова дори пирони не могат да произведат като хората, а купуват на министър-председателя си бронирано Ауди, понеже са много богати!